Language Center - menu close button

Επίπεδo: Προκαταρτικό Επίπεδο

Pre-Junior
Στο αρχικό αυτό επίπεδο τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας. Το πρόγραμμα είναι για παιδιά ηλικίας 6 ετών(Α' Δημοτικού). Οι μικροί μας μαθητές έρχονται στο χώρο μας δυο φορές την εβδομάδα από 1 ώρα κάθε φορά. Με την καθοδήγηση ειδικευμένου παιδαγωγού, με γνώση και αγάπη, με προσεκτικά μελετημένο υλικό για το επίπεδο αυτό και με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων και διαδικτυακών προγραμμάτων, οι μαθητές απορροφούν την γλώσσα σαν να είναι η μητρική τους. Με flashcards (εικονογραφημένες κάρτες), με τραγούδια, CD,CD-ROMS,DVD,διαδραστικό πίνακα, κατασκευές, χειροτεχνίες, θεατρικό παιχνίδι και ιστορίες, οι μαθητές μπαίνουν στο νόημα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και με ευχάριστο και γρήγορο τρόπο αφομοιώνουν την αλφάβητα, τους αριθμούς, τις πρώτες τους λεξούλες και νοιώθουν τη χαρά να μιλούν και να γράφουν Αγγλικά.

Junior A
Στο πρώτο Junior οι μικροί μαθητές (Β'-Γ' Δημοτικού) ξεκινούν την μελέτη της δομής της Αγγλικής Γλώσσας. Με συγκεκριμένο υλικό, βιβλία και οπτικοακουστικά μέσα οι μαθητές παρακολουθούν εβδομαδιαίως 4 ώρες μάθημα, έρχονται δηλαδή στο χώρο μας δυο φορές την εβδομάδα από 2 ώρες. Στο εβδομαδιαίο αυτό πρόγραμμα οι διδακτικές ώρες διεξάγονται σε συγκεκριμένες αίθουσες, εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με την Αγγλική υπό την επίβλεψη καθηγητή. Τα εικονογραφημένα βιβλία περιέχουν ιστορίες όπου εμπλέκονται ήρωες και έτσι με αρκετά ελκυστικό τρόπο προσεγγίζουν τους μαθητές στην διαδικασία της μάθησης. Όσο αφορά την γραμματική, στο επίπεδο αυτό, αν και αρχικό, καλύπτονται βασικά γραμματικά φαινόμενα όπως πληθυντικός αριθμός, προθέσεις, αντωνυμίες, επίθετα, Ενεστώτας Απλός, Ενεστώτας Διαρκείας, προστακτική και γενικότερα οι μαθητές αποκτούν βάσεις για να κάνουν τα πρώτα βήματα σε γραπτό και προφορικό λόγο. Στο στάδιο αυτό το λεξιλόγιο που καλύπτεται αποτελείται περίπου από 250-300 λέξεις.

Junior Β
Στο δεύτερο Junior οι μαθητές (Γ'-Δ' Δημοτικού) παρακολουθούν εβδομαδιαίως 4 ώρες μάθημα, έρχονται δηλαδή στο χώρο μας δυο φορές την εβδομάδα από 2 ώρες. Στο εβδομαδιαίο αυτό πρόγραμμα η μια διδακτική ώρα διεξάγεται σε συγκεκριμένη αίθουσα, εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα, με σκοπό τη εξοικείωση των μαθητών με την Αγγλική υπό την επίβλεψη καθηγητή. Τα βιβλία του Junior Β είναι συνέχεια της εικονογραφημένης σειράς του Junior Α, με τους ίδιους ήρωες που εμπλέκονται σε νέες περιπέτειες αυτή τη φορά με λίγο πιο περίπλοκους διαλόγους. Η βασική δομή του βιβλίου διατηρείται έτσι ώστε να μην μπερδεύει τους μαθητές. Επίσης εισάγονται νέα γραμματικά φαινόμενα όπως ο Μέλλοντας και ο Αόριστος και γίνεται μια ολοκληρωμένη επανάληψη της γραμματικής που έχει διδαχθεί έως αυτό το επίπεδο. Το λεξιλόγιο που καλύπτεται στο Junior Β αποτελείται περίπου από 450-500 λέξεις. Οι μαθητές ολοκληρώνοντας την ύλη της τάξεως έχουν κάνει την πρώτη συστηματική προσπάθεια δομημένου γραπτού και προφορικού λόγου.

Junior A&B
Η τάξη αυτή είναι ένας συνδυασμός της ύλης των δυο Juniors. Δίνεται δηλαδή μια εναλλακτική στους γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους (B-Δ' Δημοτικού)να βγάλουν τις δυο τάξεις Junior A και Junior B σε μια σχολική σεζόν. Αυτό πάντα απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις. Οι διδακτικές ώρες είναι 5 εβδομαδιαίως, εκ των οποίων η μια διδακτική ώρα διεξάγεται σε συγκεκριμένη αίθουσα, εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα, με σκοπό τη εξοικείωση των μαθητών με την Αγγλική υπό την επίβλεψη καθηγητή. Τα παιδιά παρακολουθούν δυο ώρες γραμματική και δυο ώρες Coursebook και καλύπτουν όλη την ύλη των δυο ξεχωριστών τάξεων. Τα βιβλία και σε αυτή την περίπτωση είναι εικονογραφημένα και τα μαθήματα γίνονται με ενδιαφέρουσες ιστορίες ηρώων ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών μας αμείωτο. Η ύλη που καλύπτεται στη τάξη αυτή είναι ακριβώς αντίστοιχη των δύο Juniors με διαφορετική σειρά βιβλίων που καλύπτει και τα δυο επίπεδα A&B.

Ιδιαίτερα προτεινόμενη τάξη για τα παιδιά που έχουν κάνει Pre-Junior ή για παιδιά που είναι ήδη στην Γ΄ δημοτικού του σχολείου.

------------------------------------------
Τα πτυχία πάντα αποτελούν κίνητρο για τους σπουδαστές (external motivation) αλλά στόχος του κέντρου μας είναι να μην γίνονται αυτοσκοπός. Οπωσδήποτε η αγάπη για τη γλωσσά (internal motivation) θέλουμε να γίνει το βασικότερο κίνητρο των παιδιών και η ικανότητα να μιλούν με άνεση και να καταλαβαίνουν την Αγγλική, όπως και κάθε άλλη ξένη γλωσσά.

Γενικές Πληροφορίες
Το Κέντρο μας λειτουργεί όλο τον χρόνο με εξαίρεση τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες του Αυγούστου. Η χειμερινή περίοδος ξεκινάει το Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται το Μάιο και η καλοκαιρινή ξεκινάει τον Ιούνιου και ολοκληρώνεται 15 Αυγούστου. Το καλοκαίρι λειτουργούν όλα τα τμήματα για όλες τις γλώσσες. Για την τάξη των Juniors υπάρχει επιπλέον ειδικό καλοκαιρινό πρόγραμμα όπου μπορούν να ολοκληρωθούν οι τάξεις από Ιούνιο μέχρι Ιούλιο ώστε οι μικροί μας μαθητές να έχουν τον μήνα Αύγουστο ελεύθερο.

Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι όλοι οι καθηγητές του Κέντρου μας μια καθορισμένη ώρα την εβδομάδα σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι διαθέσιμοι για τους γονείς αλλά και για τους μαθητές. Την «Ώρα καθηγητή», όπως εμείς την ονομάζουμε, οι μαθητές μπορούν να έρχονται στο Κέντρο μας για τυχόν απορίες που προκύπτουν, για έξτρα βοήθεια που χρειάζονται, για κάλυψη της ύλης σε περίπτωση απουσίας ή και για οποιαδήποτε συζήτηση που θα επιθυμούσαν να κάνουν με τον καθηγητή τους για οτιδήποτε τους απασχολεί. Αλλά και οι γονείς μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο μας για να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους ή για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα αφορά την συμπεριφορά των παιδιών τους.