Language Center - menu close button

Πιστοποιητικό γαλλικής γλώσσας TCF

Πιστοποιητικό γαλλικής γλώσσας TCF

To TCF αποτελεί δοκιμασία γλωσσικών δεξιοτήτων στη γαλλική γλώσσα και παρέχεται από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για δοκιμασία τυποποιημένη και βαθμονομημένη, η οποία κατατάσσει τους υποψηφίους σε ένα από τα έξι επίπεδα της κλίμακας, η οποία ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης και την ομάδα ALTE (Association of language testers in Europe).

Η βαθμολογία που επιτυγχάνεται στο TCF προσδιορίζει με αξιοπιστία το επίπεδο γνώσεων. Καταρτισμένη από το CIEP (Διεθνές Κέντρο Παιδαγωγικών Σπουδών), δημόσιο ίδρυμα του Γαλλικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, η δοκιμασία αυτή προσφέρει την εγγύηση μιας αυστηρής μεθοδολογίας, εγκεκριμένης από Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από κορυφαίους Γάλλους και Ευρωπαίους ειδικούς.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το TCF (τεστ γαλλικής κατάρτισης) απευθύνεται σε κοινό το οποίο επιθυμεί να αξιολογήσει το επίπεδο των γνώσεών του στη γαλλική γλώσσα για λόγους προσωπικούς, επαγγελματικούς ή για λόγους σπουδών.

Εξετάσεις:

Στις υποχρεωτικές εξετάσεις, το TCF παρουσιάζεται σε μορφή ερωτηματολογίου με 76 ερωτήσεις. Για κάθε ερώτηση, 4 επιλογές προτείνονται με μία μόνο απάντηση. Δύο προαιρετικές εξετάσεις αξιολογούν την έκφραση (στον προφορικό και γραπτό λόγο). Οι ερωτήσεις έχουν σταδιακό βαθμό δυσκολίας.

Τί περιλαμβάνει:

3 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Γραπτή κατανόηση - 45 λεπτά

Κατοχή δομής της γλώσσας - 15 λεπτά

Προφορική κατανόηση - 25 λεπτά

2 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Γραπτή έκφραση - 1 ώρα

Προφορική έκφραση - 15 λεπτά

Αναγνώριση:

Το TCF αναγνωρίζεται από τη Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης, τις πανεπιστημιακές αρχές, τα πανεπιστημιακά γλωσσικά κέντρα στη Γαλλία και στο εξωτερικό καθώς και από τις διοικητικές αρχές και τους διάφορους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη διδασκαλία γαλλικών στο εξωτερικό. Το πλέγμα επιπέδων και ερμηνείας των σημειώσεων, μεταφρασμένο σε 11 γλώσσες, επιτρέπει στους χρήστες (του εκπαιδευτικού ή του επαγγελματικού κόσμου ) να γνωρίζουν ακριβώς τις ικανότητες ενός υποψηφίου που έχει περάσει το TCF.