Εμμανουέλα

Η Εμμανουέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε την Κινέζικη Γλώσσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα εφόδια που απεκόμισε ήταν αρκετά για να της εξασφαλίσουν τη συνέχεια των σπουδών της ως υπότροφο αρχικά στην Ταϊβάν και στην συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Γλώσσας και Πολιτισμού του Πεκίνου στην Κίνα (BLCU- 北京语言大学)

Απο μικρή ηλικία εκδήλωσε το ταλέντο της στις ξένες γλώσσες, για το λόγο αυτό εκτός από Ελληνικά μιλάει Κινέζικα, Αγγλικά, Γερμανικά και Ρώσικα.

Από το 2009 διδάσκει Κινέζικα τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και επιχειρηματίες. Έχει συνεργαστεί όχι μόνο με δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς φορείς για μεταφράσεις και διερμηνείες σε εμπορικές συναλλαγές.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, βρίσκεται σε συγγραφική συνεργασία για τη δημιουργία της πρώτης μεθόδου αυτο-διδασκαλίας της κινέζικης γλώσσας, ειδικά δομημένη για να καλύπτει τις μαθησιακές ανάγκες και ιδιαιτερότητες των Eλλήνων μαθητών.

Τα εκπαιδευτικά και ψυχολογικά σεμινάρια που παρακολουθεί συστηματικά, της επιτρέπουν να έχει καλύτερες και πιο αποτελεσματικές σχέσεις με τους μαθητές της, προάγοντας έτσι τη μάθηση σε όλα τα επίπεδα.

“Πρόθεσή μου είναι να μοιραστώ αυτά που γνωρίζω για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Κίνας, και το καλύτερο μέσο είναι η διδασκαλία. Για το λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα ευγνώμον στους μαθητές μου. ’’

Η εκμάθηση Κινέζικων είναι μία πρόκληση και πιστεύει πως αυτό εκφράζεται καλύτερα με τη φράση του Κονφούκιου:

“Το μεγαλύτερό μας κατόρθωμα δεν είναι να μην αποτυγχάνουμε ποτέ, αλλά να σηκωνόμαστε κάθε φορά που πέφτουμε!”

“我们最大的荣耀不是永不跌倒,而是每次跌倒了都能爬起来”