Χαρά

Η Χαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από μικρή ονειρευόταν να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει διάφορους πολιτισμούς. Το κύριο μέσο για να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο ήταν ο παγκόσμιος κώδικας επικοινωνίας, τα Aγγλικά.

Το 2010 πέρασε  στη σχολή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διάρκεια της φοίτησης της παρακολούθησε και διάφορα σεμινάρια παιδαγωγικού περιεχομένου όπως «ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας διδασκομένων», «διδασκαλίας ELT σε παιδιά ηλικίας 6-11», «εκμάθησης ξένων γλωσσών σε παιδιά και νέους» κτλ.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή της γύρισε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει το CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) όπου διδάχτηκε και έκανε πρακτική στη διδασκαλία των Αγγλικών σύμφωνα με τα πρότυπα του Cambridge.

 Φιλοδοξία  της είναι να εντάξει στη διαδικασία της διδασκαλίας εναλλακτικούς, διασκεδαστικούς και  δημιουργικούς  τρόπους εκμάθησης.  Λατρεύει τους νέους, έχει υπομονή και επιμονή και προσπαθεί να εξελίσσεται διαρκώς, με απώτερο στόχο να γίνει εκπαιδευτικός με θετική επιρροή και πηγή έμπνευσης για τους μαθητές της.


“The function of education is to teach one to think intensively and to think critically. Intelligence plus character- that is the goal of true education”

Martin Luther King, Jr

 

«Η λειτουργία της εκπαίδευσης είναι να διδάσκει σε κάποιον να σκέφτεται εντατικά και να έχει κριτική σκέψη. Ευφυΐα συν χαρακτήρας- αυτός είναι ο στόχος της ουσιαστικής εκπαίδευσης.»

 

“The whole purpose of education is to turn mirrors into windows”

Sydney J. Harris

 

«Ο όλος σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα»