Κινέζικα

Κείμενο - κινέζικαΤην Κινέζικη γλώσσα μιλούν περίπου 1.3 δισεκατομύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πάνω από 30.000 διαφορετικοί χαρακτήρες – ιδεογράμματα- , οι πιο συνηθισμένοι όμως ανέρχοντε στις 4-5.000. Αποτελείται από πολλές διαλέκτους οι οποίες έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Τα επίσημα κινέζικα, είναι τα Mandarin. Αν και η προφορά των κινέζικων μπορεί να έχει αρκετές προκλήσεις, η σύνταξη είναι πολύ εύκολη γιατί δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, πτώσεις ή ρηματικοί τύποι. Οι λέξεις είναι συνήθως μονοσύλλαβες, δισύλλαβες και σπανίως τρισύλλαβες.
 

Σε τι θα μου χρησιμεύσουν τα Κινέζικα;

•    Η Κίνα είναι από τις χώρες με τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, μία ισχυρή, παγκόσμια οικονομική δύναμη.
•    Η Ελλάδα αναπτύσει όλο και πιο στενές σχέσεις με την Κίνα όπως η πρόσφατη επένδυση που έγινε από την μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών στον κόσμο την Cosco που ανέλαβε την εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά, η δημιουργία λιμανιού στη νότια Κρήτη, καθώς και η εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, όπως πχ. το λάδι ελιάς.
•    Τα προϊόντα της Κίνας με τις ανταγωνιστικές τιμές κατακλύζουν τον κόσμο.

Μπορείς και εσύ να κερδίσεις αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας σαν ιδιώτης, επιχειρηματίας, ή επενδυτής. Δώσε προοπτικές στο μέλλον σου και άνοιξε δρόμους για νέες ευκαιρίες. Εξερεύνησε έναν από τους αρχαιότερους λαούς με εξαιρετική πολιτισμική κληρονομιά σε μια χώρα όπου κάποιος μπορεί να βρει όλων των ειδών τα τοπία, μοναδικές γεύσεις και ασυνήθιστες παραδόσεις.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ- 汉语水平考试
ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Για την Κινεζική Γλώσσα υπάρχουν 3 επίπεδα γλωσσομάθειας με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Η εξεταστική περίοδος είναι δύο φορές το χρόνο Οκτώβριο και Απρίλιο στην Αθήνα. Περιλαμβάνει γραπτές και προφορικές εξετάσεις