Αγγλικά
H εκμάθηση της Αγγλική γλώσσας ίσως είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ζωή σου.

Με την αγγλική μπορείς να επικοινωνείς με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να μάθεις για άλλους πολιτισμούς και να πλουτίσεις τις γνώσεις σου. Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Μιλώντας Αγγλικά, έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες και φυσικά στο Internet που είναι η πιο σύγχρονη και πλούσια πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης. Το 80% των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο είναι στα Αγγλικά. Μπορείς να μάθεις τα νέα από όλο τον κόσμο, να συμμετέχεις σε ομάδες συζήτησης στο Internet, να ανταλλάξεις e-mails, να γνωρίζεις ανθρώπους, να κάνεις φίλους, ακόμα και διάσημους, μέσω Facebook.  Τέλος μπορείς να απολαύσεις τραγούδια, ταινίες και ξενόγλωσσα τηλεοπτικά προγράμματα.

Επίσης γνωρίζοντας Αγγλικά μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο με μεγάλη ευκολία και το κυριότερο έχεις την δυνατότητα να σπουδάσεις στο εξωτερικό και να δώσεις ώθηση στην καριέρα σου.
Η σύγχρονη Αγγλική γλώσσα, κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της διπλωματίας, της ραδιοεπικοινωνίας, της αεροναυτιλίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου. Η ίδρυση  αγγλικών αποικιών και η διπλωματική και οικονομική επιρροή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επέβαλε την αναγνώριση της Αγγλικής σε παγκόσμιο επίπεδο.   

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας έχει γίνει απαραίτητη σε ένα  ευρύ εργασιακό φάσμα και ακόμα και στις χώρες που δεν είναι επίσημη γλώσσα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρεση εργασίας. Γι'αυτό το λόγο περίπου 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι μιλάνε Αγγλικά και περίπου 1 δισεκατομμύριο μαθαίνουν την γλώσσα.    
 
Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας που έχει η γνώση της Αγγλικής για το βιογραφικό των παιδιών σας, στο κέντρο ξένων γλωσσών Γριβάκη δουλεύουμε με σοβαρότητα και συνέπεια για να επιτύχουμε τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα. Ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Πλαίσιο και την ποιοτική εξέλιξη της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στοχεύουμε να αποτελούμε ένα πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών.
Αλλά ακόμα και για εσάς τους ενήλικες υπάρχουν ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας με τη μέθοδο 'Fast School', αποκλειστικά στο κέντρο μας σε όλο το νομό Ηρακλείου, όπου κάνοντας το τεστ επιπέδου, κατατάσσεστε στο ανάλογο επίπεδο και μπορείτε με ευκολία να αποκτήσετε ένα από τα πτυχία που σας ενδιαφέρει. 
ΕΠΙΠΕΔΑ
 • Προκαταρτικό Επίπεδο
 • Pre-Junior
  Στο αρχικό αυτό επίπεδο τα παιδία κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας. Το πρόγραμμα είναι για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Οι μικροί μας μαθητές έρχονται στο χώρο μας δυο φορές την εβδομάδα από 1 ώρα κάθε φορά.  Με την καθοδήγηση ειδικευμένου παιδαγωγού, με γνώση και αγάπη, με προσεκτικά μελετημένο υλικό για το επίπεδο αυτό και με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων και διαδικτυακών προγραμμάτων, οι μαθητές απορροφούν την γλώσσα σαν να είναι η μητρική τους.  Με flashcards (εικονογραφημένες κάρτες), με τραγούδια, CD,CD-ROMS,DVD,διαδραστικό πίνακα, κατασκευές, χειροτεχνίες, θεατρικό παιχνίδι  και ιστορίες,  οι μαθητές μπαίνουν στο νόημα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης  και με ευχάριστο και γρήγορο τρόπο αφομοιώνουν  την αλφάβητα, τους αριθμούς, τις πρώτες τους λεξούλες και νοιώθουν τη χαρά να μιλούν και να γράφουν Αγγλικά. 

  Junior A
  Στο πρώτο Junior οι μικροί μαθητές (Β'-Γ' Δημοτικού) ξεκινούν την μελέτη της δομής της Αγγλικής Γλώσσας. Με συγκεκριμένο υλικό, βιβλία και οπτικοακουστικά μέσα οι μαθητές παρακολουθούν εβδομαδιαίως 4 ώρες μάθημα, έρχονται δηλαδή στο χώρο μας  δυο φορές την εβδομάδα από 2 ώρες. Στο εβδομαδιαίο αυτό πρόγραμμα η μια διδακτική ώρα διεξάγεται σε συγκεκριμένη αίθουσα, εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με την Αγγλική υπό την επίβλεψη καθηγητή. Τα εικονογραφημένα  βιβλία περιέχουν ιστορίες όπου εμπλέκονται ήρωες  και  έτσι με αρκετά ελκυστικό τρόπο προσεγγίζουν τους μαθητές στην διαδικασία της μάθησης. Όσο αφορά την γραμματική, στο επίπεδο αυτό, αν και αρχικό, καλύπτονται βασικά γραμματικά φαινόμενα όπως πληθυντικός αριθμός, προθέσεις, αντωνυμίες, επίθετα, Ενεστώτας Απλός, Ενεστώτας Διαρκείας, προστακτική και γενικότερα οι μαθητές αποκτούν βάσεις για να κάνουν τα πρώτα βήματα σε γραπτό και προφορικό λόγο.  Στο στάδιο αυτό το λεξιλόγιο που καλύπτεται  αποτελείται περίπου από 250-300 λέξεις. 

  Junior Β                                         
  Στο δεύτερο  Junior οι μαθητές (Γ'-Δ' Δημοτικού) παρακολουθούν εβδομαδιαίως  4 ώρες  μάθημα, έρχονται δηλαδή στο χώρο μας  δυο φορές την εβδομάδα από 2 ώρες. Στο εβδομαδιαίο αυτό πρόγραμμα η μια διδακτική  ώρα διεξάγεται σε συγκεκριμένη αίθουσα, εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα, με σκοπό τη εξοικείωση των μαθητών με την Αγγλική υπό την επίβλεψη καθηγητή. Τα βιβλία του Junior Β είναι συνέχεια  της εικονογραφημένης σειράς του Junior Α, με τους ίδιους ήρωες που εμπλέκονται σε νέες περιπέτειες αυτή τη φορά με λίγο πιο περίπλοκους διαλόγους. Η βασική δομή του βιβλίου διατηρείται έτσι ώστε να μην μπερδεύει τους μαθητές.  Επίσης εισάγονται νέα γραμματικά φαινόμενα όπως ο Μέλλοντας και ο Αόριστος και γίνεται μια ολοκληρωμένη επανάληψη της γραμματικής που έχει διδαχθεί  έως αυτό το επίπεδο. Το λεξιλόγιο που καλύπτεται  στο Junior Β αποτελείται περίπου από 450-500 λέξεις.  Οι μαθητές ολοκληρώνοντας την ύλη της τάξεως έχουν κάνει την πρώτη συστηματική προσπάθεια δομημένου γραπτού και προφορικού λόγου.

  Junior A&B
  Η τάξη αυτή είναι ένας συνδυασμός της ύλης των δυο Juniors. Δίνεται δηλαδή μια εναλλακτική στους γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους (B-Δ' Δημοτικού)να βγάλουν τις δυο τάξεις Junior A και Junior B σε μια σχολική σεζόν. Αυτό πάντα απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις. Οι διδακτικές ώρες είναι 5 εβδομαδιαίως, εκ των οποίων η μια διδακτική ώρα διεξάγεται σε συγκεκριμένη αίθουσα, εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα, με σκοπό τη εξοικείωση των μαθητών με την Αγγλική υπό την επίβλεψη καθηγητή. Τα παιδιά παρακολουθούν δυο ώρες γραμματική και δυο ώρες Coursebook και καλύπτουν όλη την ύλη των δυο ξεχωριστών τάξεων. Τα βιβλία και σε αυτή την περίπτωση είναι εικονογραφημένα και τα μαθήματα γίνονται με ενδιαφέρουσες ιστορίες ηρώων ώστε να  διατηρούν το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών μας αμείωτο. Η ύλη που καλύπτεται στη τάξη αυτή είναι ακριβώς αντίστοιχη των δύο Juniors με διαφορετική σειρά βιβλίων που καλύπτει και τα δυο επίπεδα A&B.  

  Ιδιαίτερα προτεινόμενη τάξη για τα παιδιά που έχουν κάνει Pre-Junior ή για παιδιά που είναι ήδη στην Γ΄ δημοτικού του σχολείου.  


  ------------------------------------------

  Τα πτυχία πάντα αποτελούν κίνητρο για τους σπουδαστές (external motivation) αλλά στόχος  του κέντρου μας είναι να μην γίνονται αυτοσκοπός. Οπωσδήποτε η αγάπη για τη γλωσσά (internal motivation) θέλουμε να γίνει το βασικότερο κίνητρο των παιδιών  και η ικανότητα να μιλούν με άνεση  και να καταλαβαίνουν την Αγγλική, όπως και κάθε άλλη ξένη γλωσσά.       

  Γενικές Πληροφορίες
  Το Κέντρο μας λειτουργεί όλο τον χρόνο με εξαίρεση τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες του Αυγούστου. Η χειμερινή περίοδος ξεκινάει το Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται το Μάιο και η καλοκαιρινή ξεκινάει τον Ιούνιου και ολοκληρώνεται 15 Αυγούστου. Το καλοκαίρι λειτουργούν όλα τα τμήματα για όλες τις γλώσσες. Για την τάξη των Juniors υπάρχει επιπλέον  ειδικό καλοκαιρινό πρόγραμμα όπου μπορούν να ολοκληρωθούν οι τάξεις από Ιούνιο μέχρι  Ιούλιο ώστε οι μικροί μας μαθητές να έχουν τον μήνα Αύγουστο ελεύθερο.
  Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι όλοι οι καθηγητές του Κέντρου μας μια καθορισμένη ώρα την εβδομάδα  σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι διαθέσιμοι για τους γονείς αλλά και για τους μαθητές.   Την  «Ώρα καθηγητή», όπως εμείς την ονομάζουμε, οι μαθητές μπορούν να έρχονται στο Κέντρο μας για τυχόν απορίες που προκύπτουν, για έξτρα βοήθεια που χρειάζονται, για κάλυψη της ύλης σε περίπτωση απουσίας ή και για οποιαδήποτε συζήτηση που θα επιθυμούσαν να κάνουν με τον καθηγητή τους για οτιδήποτε τους απασχολεί.  
  Αλλά και οι γονείς μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο μας για να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους ή για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα αφορά την  συμπεριφορά των παιδιών τους.

 • Βασικό Επίπεδο
 • Class A (Beginner)
  Στην τάξη αυτή (Από Γ΄ Δημοτικού) οι μαθητές έχουν 4 ώρες μάθημα την εβδομάδα. Δυο ώρες αφιερώνονται εβδομαδιαίως στην κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου με βιβλία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέρονται των παιδιών, με την ανάθεση ατομικών και ομαδικών  εργασιών (projects), με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα που ενισχύουν την ακουστική κατανόηση, με τη χρήση του διαδραστικου πίνακα  και με τη συχνή επανάληψη της ύλης. Η λογοτεχνία υπάρχει ήδη από τα πρώτα βήματα των μικρών μαθητών μας, γιατί καθιστά την διαδικασία της εκμάθησης ευχάριστη και αποτελεσματική. Στο στάδιο αυτό εδραιώνεται η γνώση της γραμματικής που έχουν αποκτήσει οι μαθητές και καλούνται να ανταποκριθούν σε δυσκολότερες ασκήσεις με μία ώρα κάθε εβδομάδα. Οι μαθητές κάνουν επανάληψη των χρόνων από την αρχή και στην τάξη αυτή μαθαίνουν έως και τον Παρακείμενο. Το νέο λεξιλόγιο σε αυτό το επίπεδο ανέρχεται στις 1000 λέξεις. Τέλος, μια ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται στην εξάσκηση της γλώσσας με τη χρήση υπολογιστών όπου συνδυάζεται η μελέτη κειμένων, με ήχο, εικόνα, με ασκήσεις γραμματικής, λεξιλογίου και προφοράς.

  Class B (Elementary)
  Οι μαθητές(Από Δ΄ Δημοτικού)  παρακολουθούν εβδομαδιαίως δυο δίωρα μαθήματα. Στην τάξη αυτή  οι ώρες που τα παιδιά ασχολούνται με την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου αυξάνονται από δύο σε τρεις. Η γραμματική παραμένει μια ώρα εβδομαδιαίως. Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να έρχονται επιπλέον ώρες και να παρακολουθούν διάφορα προγράμματα με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών για εξάσκηση της γλώσσας τα οποία, μετά από συνεννόηση και καθοδήγηση για τον τρόπο λειτουργίας, μπορούν να   γίνονται και από το σπίτι. Το Coursebook διδάσκεται τρείς ώρες την εβδομάδα και η γραμματική μια ώρα. Στο στάδιο αυτό καλύπτονται πιο σύνθετα γραμματικά φαινόμενα, ακόμα και η παθητική φωνή, όπου σε συνδυασμό με το  λεξιλόγιο, περίπου στις 1050 καινούριες λέξεις,  εξοικειώνουν τους μαθητές ακόμα περισσότερο με την Αγγλική γλώσσα.   Τα επιπλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά προγράμματα  και η διδασκαλία της Αγγλικής λογοτεχνίας εμπλουτίζουν τις γνώσεις των μαθητών.

  Class C (Pre-Intermediate)
  Οι μαθητές (Από Ε΄ Δημοτικού) σε αυτό το επίπεδο παρακολουθούν μαθήματα με αγγλόφωνο καθηγητή μία ώρα την εβδομάδα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξάσκηση του προφορικού λόγου και αυτός ο στόχος μας ενισχύεται με διάφορα (projects) εργασίες που προετοιμάζουν οι μαθητές σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Το πρόγραμμα ενισχύεται με δίωρο πρόγραμμα Coursebook, δηλαδή κατανόησης κειμένων ποικίλου περιεχομένου, και εβδομαδιαίο μάθημα γραμματικής. Μεγάλη έμφαση δίνεται στο στάδιο αυτό και στην παραγωγή γραπτού λόγου με βιβλίο που αναφέρεται αναλυτικά στην δομή της έκθεσης.   Η γραμματική σχεδόν ολοκληρώνεται και το λεξιλόγιο ενισχύεται με  1200 καινούριες  λέξεις. Τέλος, τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα που συμπεριλαμβάνονται στην εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύουν την προφορική και ακουστική  ικανότητα των μαθητών.  

  Class D (Intermediate)
  Η τάξη αυτή (Από ΣΤ΄ Δημοτικού) είναι η τελευταία του πρώτου επιπέδου. Ο κύριος στόχος σε αυτά τα επίπεδα είναι η ολοκλήρωση της εκμάθησης των βασικών δομών της Αγγλικής γλώσσας. Ολοκληρώνοντας την τάξη αυτή, οι μαθητές είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα Αγγλικά στο επίπεδο της καθημερινής ζωής. Το πρόγραμμα εβδομαδιαίως συμπεριλαμβάνει δίωρο μάθημα Coursebook, μια ώρα το μάθημα της γραμματικής και μια ώρα με αγγλόφωνο καθηγητή όπου οι μαθητές εξασκούν τον προφορικό τους λόγο. Τόσο η εξάσκηση του προφορικού λόγου, όσο και το εκτεταμένο πλέον λεξιλόγιο που πρέπει να μάθουν οι μαθητές, που ανέρχεται  περίπου στις 2000 λέξεις,  τους δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν ευχέρεια στον αγγλικό λόγο. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή γραπτού λόγου και στις διαφορετικές μορφές εκθέσεων που πρέπει να γράφουν οι σπουδαστές. Τέλος και σε αυτό το επίπεδο το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό μέσω των οπτικοακουστικών προγραμμάτων που διαθέτει το κέντρο μας  και η μελέτη της λογοτεχνίας  ενισχύουν τις γνώσεις των μαθητών.  

                                             -------------------------------------------                                   

  Τα πτυχία πάντα αποτελούν κίνητρο για τους σπουδαστές (external motivation) αλλά στόχος  του κέντρου μας είναι να μην γίνονται αυτοσκοπός. Οπωσδήποτε η αγάπη για τη γλωσσά (internal motivation) θέλουμε να γίνει το βασικότερο κίνητρο των παιδιών  και η ικανότητα να μιλούν με άνεση  και να καταλαβαίνουν την Αγγλική, όπως και κάθε άλλη ξένη γλωσσά.       

  Γενικές Πληροφορίες
  Το Κέντρο μας λειτουργεί όλο τον χρόνο με εξαίρεση τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες του Αυγούστου. Η χειμερινή περίοδος ξεκινάει το Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται το Μάιο και η καλοκαιρινή ξεκινάει τον Ιούνιου και ολοκληρώνεται 15 Αυγούστου. Το καλοκαίρι λειτουργούν όλα τα τμήματα για όλες τις γλώσσες. Για την τάξη των Juniors υπάρχει επιπλέον  ειδικό καλοκαιρινό πρόγραμμα όπου μπορούν να ολοκληρωθούν οι τάξεις από Ιούνιο μέχρι  Ιούλιο ώστε οι μικροί μας μαθητές να έχουν τον μήνα Αύγουστο ελεύθερο.
  Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι όλοι οι καθηγητές του Κέντρου μας μια καθορισμένη ώρα την εβδομάδα  σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι διαθέσιμοι για τους γονείς αλλά και για τους μαθητές.   Την  «Ώρα καθηγητή», όπως εμείς την ονομάζουμε, οι μαθητές μπορούν να έρχονται στο Κέντρο μας για τυχόν απορίες που προκύπτουν, για έξτρα βοήθεια που χρειάζονται, για κάλυψη της ύλης σε περίπτωση απουσίας ή και για οποιαδήποτε συζήτηση που θα επιθυμούσαν να κάνουν με τον καθηγητή τους για οτιδήποτε τους απασχολεί.  
  Αλλά και οι γονείς μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο μας για να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους ή για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα αφορά την  συμπεριφορά των παιδιών τους.

 • Ανώτερο Επίπεδο
 • Class Ε (Upper-Intermediate)
  Στο επίπεδο αυτό (Από Α' Γυμνασίου) οι σπουδαστές μπαίνουν στην τελική ευθεία προετοιμασίας για το πτυχίο του Lower. Οι μαθητές ολοκληρώνουν τις γνώσεις τους στην γραμματική και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους. Τα βιβλία που επιλέγουμε σε αυτό το επίπεδο συμπεριλαμβάνουν θεματολογία που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα των εφήβων καθώς επίσης θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος που εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και κάνουν την διδασκαλία πιο ευχάριστη και αποδοτική. Οι σπουδαστές παρακολουθούν μαθήματα  πέντε ώρες την εβδομάδα και πρέπει να έρχονται στο χώρο μας  κάθε δυο εβδομάδες για πρακτική εξάσκηση σε Past Papers του πτυχίου που δίνουν σε αυτό το επίπεδο. Παρακολουθούν δύο ώρες Coursebook με κατανόηση κειμένων, μία ώρα γραμματική, μία ώρα προφορικά με αγγλόφωνο καθηγητή  και δίωρη προετοιμασία για το πτυχίο που πρόκειται να δώσουν. (Επίπεδο Β1)  Μεγάλη έμφαση δίνεται σε όλες τις δομές της Αγγλικής γλώσσας:  reading,listening,writing,speaking.   Η ακουστική κατανόηση της γλώσσας (listening skills), η  εξάσκηση του προφορικού λόγου(speaking skills), η κατανόηση του γραπτού λόγου (reading skills), η εξάσκηση του γραπτού λόγου (writing skills) ενισχύουν τις  βάσεις για την απόκτηση του πτυχίου. Τα ειδικά προγράμματα πολυμέσων (multimedia) και η δανειστική βιβλιοθήκη του κέντρου μας βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών.

  Class Lower
  Η τάξη του Lower (Από Β' Γυμνασίου) είναι η τελευταία για όσους δεν επιθυμούν να συνεχίσουν σε ένα ανώτατο  επίπεδο. Οι σπουδαστές παρακολουθούν  μαθήματα έξι ωρών  την εβδομάδα. Μία ώρα γραμματική όπου εδραιώνονται πλέον οι γνώσεις των μαθητών, μια ώρα προφορική εξάσκηση με αγγλόφωνο καθηγητή και τέσσερεις ώρες προετοιμασία στα πτυχία που οι μαθητές πρόκειται να δώσουν.  Η  κατανόηση γραπτού και ακουστικού κειμένου, η εξάσκηση προφορικού λόγου, η διδασκαλία γραπτού λόγου, η εξάσκηση στη γραπτή και ακουστική εξέταση των πτυχίων καθώς επίσης και η προετοιμασία στην αίθουσα των υπολογιστή πάνω σε θέματα  εξετάσεων συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα  των σπουδών.  Οι μαθητές οφείλουν να έρχονται επιπλέον ώρες εβδομαδιαίως για προφορική και γραπτή εξάσκηση ώστε να έχει γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία μέχρι την ημέρα των εξετάσεων. Ολοκληρώνοντας κάθε τεστ ο μαθητής περνάει από το στάδιο της αξιολόγησης και ακολουθεί συνάντηση με τον  υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος του όπου συζητούν τα λάθη και την δυνατότητα εξέλιξης του μαθητή και κατ΄επέκταση την επιτυχία του στις εξετάσεις.

                                             -------------------------------------------                                   

  Τα πτυχία πάντα αποτελούν κίνητρο για τους σπουδαστές (external motivation) αλλά στόχος  του κέντρου μας είναι να μην γίνονται αυτοσκοπός. Οπωσδήποτε η αγάπη για τη γλωσσά (internal motivation) θέλουμε να γίνει το βασικότερο κίνητρο των παιδιών  και η ικανότητα να μιλούν με άνεση  και να καταλαβαίνουν την Αγγλική, όπως και κάθε άλλη ξένη γλωσσά.       

  Γενικές Πληροφορίες
  Το Κέντρο μας λειτουργεί όλο τον χρόνο με εξαίρεση τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες του Αυγούστου. Η χειμερινή περίοδος ξεκινάει το Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται το Μάιο και η καλοκαιρινή ξεκινάει τον Ιούνιου και ολοκληρώνεται 15 Αυγούστου. Το καλοκαίρι λειτουργούν όλα τα τμήματα για όλες τις γλώσσες. Για την τάξη των Juniors υπάρχει επιπλέον  ειδικό καλοκαιρινό πρόγραμμα όπου μπορούν να ολοκληρωθούν οι τάξεις από Ιούνιο μέχρι  Ιούλιο ώστε οι μικροί μας μαθητές να έχουν τον μήνα Αύγουστο ελεύθερο.
  Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι όλοι οι καθηγητές του Κέντρου μας μια καθορισμένη ώρα την εβδομάδα  σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι διαθέσιμοι για τους γονείς αλλά και για τους μαθητές.   Την  «Ώρα καθηγητή», όπως εμείς την ονομάζουμε, οι μαθητές μπορούν να έρχονται στο Κέντρο μας για τυχόν απορίες που προκύπτουν, για έξτρα βοήθεια που χρειάζονται, για κάλυψη της ύλης σε περίπτωση απουσίας ή και για οποιαδήποτε συζήτηση που θα επιθυμούσαν να κάνουν με τον καθηγητή τους για οτιδήποτε τους απασχολεί.  
  Αλλά και οι γονείς μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο μας για να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους ή για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα αφορά την  συμπεριφορά των παιδιών τους.

 • Υψηλό Επίπεδο
 • Class Advanced
  Στο επίπεδο αυτό οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα για να δώσουν πτυχίο επιπέδου C1 (Αdvanced) που αντιστοιχεί σε Πολύ Καλή Γνώση της Αγγλικής γλώσσας από τον Α.Σ.Ε.Π. Η επιλογή των μαθημάτων εξαρτάται από το πτυχίο που θα επιλέξουν  να δώσουν οι σπουδαστές . Η διδασκαλία της γραμματικής, η μελέτη κειμένων, τα προφορικά, το ακουστικό και η έκθεση οπωσδήποτε συμπεριλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Απαραίτητη είναι και η διδασκαλία των Practice Tests ως ξεχωριστό μάθημα κάθε εβδομάδα.  Η παρακολούθηση  των οπτικοακουστικών προγραμμάτων που διαθέτει το κέντρο μας  και η μελέτη της λογοτεχνίας  ενισχύουν τις γνώσεις των μαθητών και σε αυτό το επίπεδο σε μεγάλο βαθμό.  

  Class Proficiency
  Η καινοτομία του Κέντρου μας σε αυτό το επίπεδο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι σπουδαστές μας ολοκληρώνουν την τάξη αυτή μόνο σε μια σχολική χρονιά. Ενώ η περίοδος που απαιτείται συνήθως για την τάξη του Proficiency είναι γύρω στα δύο χρόνια, στο Κέντρο μας  κάθε σπουδαστής ανεξαρτήτου ηλικίας,  ενήλικας ή έφηβος, είναι σε θέση να ολοκληρώσει την τάξη μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης είναι βασικό να τονίσουμε ότι ακολουθώντας το πρόγραμμα του Κέντρου μας, στην Γ’ Γυμνασίου οι μαθητές μπορούν με άνεση να δώσουν τις εξετάσεις του Proficiency.
  ΟΙ σπουδαστές έχουν έξι ώρες μάθημα την εβδομάδα. Μία ώρα γραμματική, δύο ώρες μελέτη κειμένων (Coursebook) και τέσσερεις ώρες Practice Tests, διεξοδική μελέτη και εξάσκηση του πτυχίου στη μορφή που εξετάζεται. Οι καθηγητές που διδάσκουν σε αυτό το επίπεδο είναι κυρίως Αγγλόφωνοι, με πολυετή πείρα, κατάρτιση και εμπειρία στο συγκεκριμένο πτυχίο.  Κάθε δύο εβδομάδες οι μαθητές θα πρέπει να έρχονται στο χώρο μας επιπλέον για να κάνουν Practice Tests και Past Papers.  Ολοκληρώνοντας κάθε τεστ, ο κάθε μαθητής ξεχωριστά περνάει από το στάδιο της αξιολόγησης .  Ακολουθεί συνάντηση με τον  υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος του, όπου συζητούν τα λάθη , την δυνατότητα εξέλιξης του μαθητή και κατ΄επέκταση την επιτυχία του στις εξετάσεις. Επίσης, στο Κέντρο μας πραγματοποιούνται και συναντήσεις με καθηγητές που υπήρξαν εξεταστές και διεξάγονται προφορικά τεστ για τους υποψηφίους έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν μια πλήρη εικόνα των εξετάσεων. Σε φιλικό περιβάλλον και με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, η διδασκαλία με Interactive Multimedia Προγράμματα προσφέρουν ευχάριστη και υψηλής ποιότητας μάθηση στους μαθητές ακόμα και σε αυτό το επίπεδο.

                                             -------------------------------------------                                   

  Τα πτυχία πάντα αποτελούν κίνητρο για τους σπουδαστές (external motivation) αλλά στόχος  του κέντρου μας είναι να μην γίνονται αυτοσκοπός. Οπωσδήποτε η αγάπη για τη γλωσσά (internal motivation) θέλουμε να γίνει το βασικότερο κίνητρο των παιδιών  και η ικανότητα να μιλούν με άνεση  και να καταλαβαίνουν την Αγγλική, όπως και κάθε άλλη ξένη γλωσσά.       

  Γενικές Πληροφορίες
  Το Κέντρο μας λειτουργεί όλο τον χρόνο με εξαίρεση τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες του Αυγούστου. Η χειμερινή περίοδος ξεκινάει το Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται το Μάιο και η καλοκαιρινή ξεκινάει τον Ιούνιου και ολοκληρώνεται 15 Αυγούστου. Το καλοκαίρι λειτουργούν όλα τα τμήματα για όλες τις γλώσσες. Για την τάξη των Juniors υπάρχει επιπλέον  ειδικό καλοκαιρινό πρόγραμμα όπου μπορούν να ολοκληρωθούν οι τάξεις από Ιούνιο μέχρι  Ιούλιο ώστε οι μικροί μας μαθητές να έχουν τον μήνα Αύγουστο ελεύθερο.
  Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι όλοι οι καθηγητές του Κέντρου μας μια καθορισμένη ώρα την εβδομάδα  σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι διαθέσιμοι για τους γονείς αλλά και για τους μαθητές.   Την  «Ώρα καθηγητή», όπως εμείς την ονομάζουμε, οι μαθητές μπορούν να έρχονται στο Κέντρο μας για τυχόν απορίες που προκύπτουν, για έξτρα βοήθεια που χρειάζονται, για κάλυψη της ύλης σε περίπτωση απουσίας ή και για οποιαδήποτε συζήτηση που θα επιθυμούσαν να κάνουν με τον καθηγητή τους για οτιδήποτε τους απασχολεί.  
  Αλλά και οι γονείς μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο μας για να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους ή για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα αφορά την  συμπεριφορά των παιδιών τους.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
 • Beginners PRE - A1
 • Το Beginners είναι η πρώτη επίσημη εξέταση που δίνουν οι μαθητές του βασικού επιπέδου. Στόχος είναι οι μαθητές να  εξοικειωθούν με τις εξετάσεις και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν στις επόμενες τάξεις των Αγγλικών .

  Η εξέταση διαρκεί 1 ώρα και περιλαμβάνει μία ενότητα :
           

  Ενότητες Περιγραφή ενότητας Χρονική Διάρκεια
  1. Ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών 40 ερωτήσεις 60'


  Πιο αναλυτικά:
  Η ενότητα περιλαμβάνει 7 διαφορετικού τύπου ασκήσεων:
  γραμματικής, λεξιλόγιο, κατανόησης κειμένου, σωστής χρήσης της γλώσσας σε διάλογο.
  Η πρώτη άσκηση είναι αντιστοίχηση 6 προτάσεων με εικόνες. Η δεύτερη αποτελείται από 6 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Η  τρίτη αποτελείται από μια άσκηση 8 ερωτήσεων όπου οι μαθητές πρέπει να επιλέξουν την κατάλληλη λέξη για να συμπληρώσουν το κείμενο.  Η τέταρτη άσκηση  αποτελείται από 5 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών όπου ο μαθητής πρέπει να βρει το λάθος. Η πέμπτη άσκηση  αποτελείται από 5 ερωτήσεις πάλι με τη μορφή πολλαπλών επιλογών όπου ο μαθητής θα πρέπει να συμπληρώσει ένα διάλογο. Σαν έκτη άσκηση δίνεται ένα κείμενο στο μαθητή και 5 ερωτήσεις κατανόησης με τη μορφή πολλαπλών επιλογών. Τέλος, η έβδομη και τελευταία άσκηση αποτελείται από 5 ερωτήσεις όπου ο μαθητής καλείται να απαντήσει για το πώς θα ανταποκρίνονταν σε μια κατάσταση.    
   

  Περισσότερες Πληροφορίες: http://www.palso.gr/palso_exams.asp

 • Elementary - A1
 • Το Elementary είναι η δεύτερη εξέταση Palso που δίνουν οι μαθητές του βασικού επιπέδου. Αντιστοιχεί στο επίπεδο Α1 και οι εξετάσεις περιλαμβάνουν 3 ενότητες.

  Η εξέταση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  Ενότητες Περιγραφή Ενότητας Χρονική Διάρκεια
  1)Listening 20 ερωτήσεις 20΄
  2)Reading and Usage 30 ερωτήσεις 40΄
  3)Writing 1 θέμα 30΄


  Η εξέταση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και περιλαμβάνει τρεις ενότητες Listening, Reading and Usage και Writing.
  1)Listening: Σαν πρώτη άσκηση υπάρχουν 6 εικόνες όπου οι μαθητές πρέπει να τις βάλουν στην σειρά όπου τις ακούν, συμπληρώνοντας 10 κενά. Η δεύτερη άσκηση αποτελείται από 10 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών όπου οι μαθητές πρέπει να επιλέξουν την σωστή απάντηση. Όλη η ενότητα διαρκεί 20 λεπτά και αξιολογείται με 25 βαθμούς.

  2)Reading and Usage: Η ενότητα αυτή αποτελείται από 6 ασκήσεις, 30 ερωτήσεων διάρκειας 40΄. Η πρώτη άσκηση είναι ένα κείμενο για το οποίο υπάρχουν 5 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και 5 statements που πρέπει ο υποψήφιος να αντιστοιχίσει με εικόνες που θα επιλέξει. Οι επόμενες 5 ερωτήσεις είναι gap filling, δηλαδή ο υποψήφιος θα πρέπει να συμπληρώσει τα κενά αφού επιλέξει λέξεις που του δίνονται. Η τρίτη άσκηση αποτελείται από 5 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Ακολουθούν οι ερωτήσεις 21-25 όπου ο υποψήφιος θα πρέπει να επιλέξει μια εικόνα και να την ταιριάξει με ένα statements, δηλαδή με μία πρόταση. Η τελευταία άσκηση αποτελείται από ένα διάλογο που οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν με προτάσεις που τους δίνονται ώστε να υπάρχει ορθό νόημα. Όλη η ενότητα βαθμολογείται με 50 βαθμούς.

  3) Writing: Το τελευταίο μέρος της εξέτασης είναι μια περιγραφή η μια ιστορία 70 λέξεων όπου ο υποψήφιος καλείται να γράψει μέσα σε 30 λεπτά. Η βαθμολογία για το Writing γίνεται με άριστα τους 25 βαθμούς.

  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.palso.gr/palso_exams.asp

 • Basic - A2
 • To Basic αποτελεί την τρίτη εξέταση που δίνουν οι μαθητές του βασικού επιπέδου. Αντιστοιχεί στο επίπεδο Α2 του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης και περιλαμβάνει 3 ενότητες.
  Η εξέταση διαρκεί 2 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  Ενότητες Περιγραφή Ενότητας Χρονική διάρκεια
  Listening 15 ερωτήσεις 20΄
  Reading and Usage 35 ερωτήσεις  40΄
  Writing 1 θέμα 30΄

  Πιο αναλυτικά:

  Η εξέταση διαρκεί 2 ώρες και περιλαμβάνει τρεις ενότητες Listening, Reading and Usage και Writing.

  1)Listening: Το πρώτο μέρος του Listening αποτελείται συνήθως από μία άσκηση όπου υπάρχουν 5 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Η δεύτερη άσκηση του πρώτου μέρους αποτελείται συνήθως από 5 ακόμα ερωτήσεις, όπου οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν 5 λέξεις από τις 6 που τους δίνονται και να συμπληρώσουν προτάσεις, που είναι νοηματικά βασισμένες στα 5 πρώτα ερωτήματα του Listening. Το δεύτερο μέρος του Listening αποτελείται άλλοτε από μία και άλλοτε από  δύο ασκήσεις. Οι ασκήσεις ποικίλουν και μπορεί να είναι πολλαπλών επιλογών ή προτάσεις που θα πρέπει ο υποψήφιος να επιλέξει εάν αληθεύουν ή όχι. Όλη η ενότητα διαρκεί 20 λεπτά και αξιολογείται με 25 βαθμούς.

  2)Reading and Usage: Η ενότητα αυτή αποτελείται από 6 ασκήσεις, 35 ερωτήσεων. Η πρώτη άσκηση είναι ένα κείμενο για το οποίο υπάρχουν 10 ερωτήσεις. Οι 4 πρώτες είναι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και οι 6 επόμενες ερωτήσεις είναι σε μορφή εικόνων. Η επόμενη άσκηση είναι ένα κείμενο με κενά όπου οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν μία από τις τρεις απαντήσεις που τους δίνεται σε μορφή πολλαπλών επιλογών. Ακολουθεί άσκηση όπου οι υποψήφιοι θα πρέπει να αντιστοιχίσουν 5 ερωτήσεις επιλέγοντας 5 από τις 6 απαντήσεις που τους δίνονται. Οι ερωτήσεις 36 έως 40 είναι με τη μορφή πολλαπλών επιλογών και οι ερωτήσεις 41-45 είναι προτάσεις που οι εξεταζόμενοι πρέπει να βάλουν στην σειρά για να υπάρχει ορθό νόημα, επιλέγοντας 5 από τις 7 προτάσεις. Η τελευταία άσκηση είναι αντιστοίχηση μικρών κείμενων (δύο-τριών γραμμών) με εικόνες ή προτάσεις.  Συστήνεται στους μαθητές να αφιερώσουν περίπου σαράντα λεπτά για αυτή την ενότητα. Όλη η ενότητα αξιολογείται με 50 βαθμούς. (Η αρίθμηση των ερωτήσεων γίνεται με βάση τις ερωτήσεις όλου του test.)

  3) Writing: Στο τελευταίο μέρος της εξέτασης δίνονται 2 θέματα και οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν να γράψουν μόνο ένα από αυτά.  Τα θέματα ποικίλουν και μπορεί να είναι, ιστορία, γράμμα, e-mail, περιγραφή 120 λέξεων.  Η βαθμολογία για το Writing γίνεται με άριστα τους 25 βαθμούς και οι εξεταζόμενοι έχουν στην διάθεση τους περίπου στα 30 λεπτά. 

  Περισσότερες Πληροφορίες: http://www.palso.gr/palso_exams.asp

 • PTEGeneral Level 2
 • Το PTE General (Level 2)

  Το PTE Level 2 αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1 (ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ) του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου. Οι εξετάσεις αυτές είναι κατάλληλες για υποψηφίους επιπέδου αγγλικών Intermediate, που χρησιμοποιούν τη γλώσσα για τις σπουδές, την εργασία, τα ταξίδια και άλλες δραστηριότητες.
  Η Pearson Language Tests παρέχει εξετάσεις για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση της χρήσης της αγγλικής γλώσσας από μαθητές άλλων γλωσσών. Διεξάγουμε τις εξετάσεις Pearson Test of English General (PTE General) σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους φορείς πιστοποίησης της Μεγάλης Βρετανίας την Edexcel (Μια εταιρεία της Pearson).

  Η London Exams Hellas ιδρύθηκε το 2003 και είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Edexcel International-Pearson Language Tests στην Ελλάδα για τις εξετάσεις PTE General. Οι εξετάσεις PTE General διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο, κάθε Δεκέμβριο και Μάϊο με αποκλειστικό φορέα διεξαγωγής την Palso.
  Το PTE αποτελείται από τέσσερα μέρη διάρκειας 1ώρας και 35 λεπτών και τα προφορικά (7 λεπτά):

  Ενότητες Περιγραφή Ενότητας Χρονική Διάρκεια
  1)Listening ερωτήσεις &μια ορθογραφία  
  2)Reading ερωτήσεις 95΄
  3)Writing θέματα  
  4)Speaking στάδια  

  Πιο αναλυτικά:

  Τα τρία πρώτα μέρη (Listening, Reading, Writing) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και δίνονται την ίδια μέρα. Το τελευταίο μέρος, δηλαδή τα προφορικά, πραγματοποιούνται την ίδια μέρα των γραπτών εξετάσεων, σε προγενέστερη ή μεταγενέστερη αυτών ημερομηνία.

  1) Listening: Η ακουστική εξέταση αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος (Κατανόηση προφορικού λόγου) υπάρχουν δέκα μικροί ηχογραφημένοι μονόλογοι ή διάλογοι που οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν με τρεις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Στο δεύτερο μέρος (Ορθογραφία) οι εξεταζόμενοι ακούν ένα εκφωνητή να μιλάει και πρέπει να αποδώσουν γραπτώς ότι ακριβώς λέει με σωστή ορθογραφία. Το ακουστικό κομμάτι ακούγεται δυο φορές. Την δεύτερη φορά με παύσεις, δίνοντας χρόνο στους υποψηφίους να γράφουν λέξη-λέξη αυτά που ακούν. Οι λέξεις που θα πρέπει να γράψουν οι εξεταζόμενοι μετά από κάθε παύση δεν υπερβαίνουν κατά μέσο όρο τις έξι. Στο τρίτο μέρος (Κατανόηση προφορικού λόγου) οι υποψήφιοι ακούν δύο ηχογραφήσεις, είτε μονολόγους είτε διαλόγους, και συμπληρώνουν τα πέντε κενά σε κάθε ηχογράφηση σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ακούσει, δηλαδή απαντούν στο σύνολο δέκα ερωτήσεις. Το τρίτο μέρος της εξέτασης οι υποψήφιοι το ακούν δυο φορές.

  2)Reading: To Reading αποτελείται από τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από πέντε μικρά κειμενάκια με ένα κενό το καθένα και ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει μια από τις τρεις προτεινόμενες απαντήσεις. Στο δεύτερο μέρος ο υποψήφιος διαβάζει ένα κείμενο και απαντάει πέντε ερωτήσεις ή συμπληρώνει πέντε προτάσεις από τις τρεις προτεινόμενες επιλογές που του δίνονται για κάθε ερώτηση. Το τρίτο μέρος της εξέτασης αυτής αποτελείται από δύο κείμενα όπου οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν οχτώ ερωτήσεις δίνοντας μια μονολεκτική απάντηση ή μια σύντομη απάντηση. Τέλος στο τέταρτο μέρος ο υποψήφιος διαβάζει ένα κείμενο και χρησιμοποιεί πληροφορίες από αυτό το κείμενο για να συμπληρώσει επτά κενά σε προτάσεις που αναφέρονται στο κείμενο.

  3)Writing: Η εξέταση της παραγωγή γραπτού λόγου γίνεται σε δύο θέματα. Το πρώτο θέμα είναι 70-90 λέξεις και είναι e-mail, επίσημο ή φιλικό, βασισμένο σε πληροφορίες που δίνονται στο τελευταίο κείμενο του Reading. Το θέμα δίνει στον υποψήφιο ποιες πληροφορίες ακριβώς πρέπει να βρει και να συμπεριλάβει στο γραπτό του. To δεύτερο θέμα είναι 100-150 λέξεις όπου ο υποψήφιος καλείται να επιλέξει ένα από τα δύο προτεινόμενα θέματα. Η μορφή και η δομή του θέματος μπορεί να είναι πληροφοριακή (πχ. φυλλάδιο, κριτική σε καταχώρηση, άρθρο, οδηγίες), κριτική (πχ.κριτική-review, αναφορά-report, έκθεση ιδεών-essay) ή αναλυτική (πχ.essay, analysis of issue of argument, explanation.)

  4)Speaking: Στην προφορική εξέταση ο κάθε υποψήφιος εξετάζεται ατομικά και η συνολική διάρκεια της εξέτασης είναι 7 λεπτά. Η προφορική εξέταση αποτελείται από 4 μέρη. Το πρώτο ενάμισι περίπου λεπτό ο υποψήφιος καλείται να δώσει βασικές προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό του και τα ενδιαφέροντα του. Στην δεύτερη φάση της προφορικής εξέτασης που διαρκεί περίπου δύο λεπτά ο υποψήφιος καλείται να συζητήσει με τον εξεταστή ένα ερώτημα αναπτύσσοντας επιχειρήματα και αντίλογο. Στο τρίτο στάδιο της προφορικής εξέτασης, όπου διαρκεί περίπου ενάμισι λεπτό, ο υποψήφιος πρέπει να μιλήσει για δυο εικόνες που σχετίζονται θεματικά, να τις περιγράψει και να απαντήσει ένα σχετικό ερώτημα του εξεταστή με τις εικόνες. Τέλος, στο τέταρτο στάδιο διάρκειας δύο λεπτών ο υποψήφιος εμπλέκεται σε ένα διάλογο (roleplay) με τον εξεταστή. Υπάρχει ένα υποτιθέμενο πρόβλημα και πρέπει ο υποψήφιος να δείξει την ικανότητα του να χειρίζεται το λόγο σωστά και να ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις. (πχ. αγόρασες ένα ακριβό υπολογιστή από ένα κατάστημα και όταν άνοιξες το κουτί συνειδητοποίησες ότι η οθόνη είναι σπασμένη. Ο εξεταστής υποδύεται τον πωλητή και ο υποψήφιος τον πελάτη που πηγαίνει στο κατάστημα για να ζητήσει τα χρήματα του πίσω). Με το τέταρτο στάδιο ολοκληρώνεται η προφορική εξέταση συνολικής διάρκειας επτά λεπτών.

  Τα γραπτά συνολικά παίρνουν 75 βαθμούς (30 Listening, 25 Reading και 20 Writing) και τα προφορικά 25, δηλαδή η βαθμολόγηση βγαίνει αθροιστικά στην κλίμακα του 100. Η βάση των εξετάσεων είναι περίπου 50% του συνολικού βαθμού της γραπτής και προφορικής εξέτασης. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα πέντε με οχτώ εβδομάδες μετά την ημέρα των εξετάσεων.

  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.pearsonpte.com/PTEGENERAL

 • PTEGeneral Level 3
 • Το PTE General - Level 3 (Upper Intermediate)
  Το PTE Level 3 αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 (ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ) του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου.
  Η Pearson Language Tests παρέχει εξετάσεις για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση της χρήσης της αγγλικής γλώσσας από μαθητές άλλων γλωσσών. Διεξάγουμε τις εξετάσεις Pearson Test of English General (PTE General) σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους φορείς πιστοποίησης της Μεγάλης Βρετανίας την Edexcel (Μια εταιρεία της Pearson).

  Η London Exams Hellas ιδρύθηκε το 2003 και είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Edexcel International-Pearson Language Tests στην Ελλάδα για τις εξετάσεις PTE General. Οι εξετάσεις PTE General διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο, κάθε Δεκέμβριο και Μάϊο με αποκλειστικό φορέα διεξαγωγής την Palso.


  Το PTE αποτελείται από τέσσερα μέρη διάρκειας, 2 ωρών και δεν υπάρχει διαχωριστικό διάλειμμα μεταξύ των μερών της εξέτασης:

  Ενότητες Περιγραφή Ενότητας Χρονική Διάρκεια
  1)Listening Comprehension  20 ερωτήσεις &μια ορθογραφία  
  2)Reading      25 ερωτήσεις 2 ώρες
  3)Writing 2 θέματα    
  4)Speaking 4 στάδια  
  5)Speaking  4 σταδια     

  Πιο αναλυτικά:Τα τρία πρώτα μέρη (Listening, Reading, Writing) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και δίνονται την ίδια μέρα. Το τελευταίο μέρος, δηλαδή τα προφορικά, πραγματοποιούνται την ίδια μέρα των γραπτών εξετάσεων, είτε την επόμενη μέρα, είτε το επόμενο Σαββατοκύριακο από τις γραπτές εξετάσεις, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που συμμετέχουν.
  1) Listening:Η ακουστική εξέταση αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος (Κατανόηση προφορικού λόγου) υπάρχουν δέκα μικροί ηχογραφημένοι μονόλογοι ή διάλογοι που οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν με τρεις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Στο δεύτερο μέρος (Ορθογραφία) οι εξεταζόμενοι ακούν ένα εκφωνητή να μιλάει και πρέπει να αποδώσουν γραπτώς ότι ακριβώς λέει με σωστή ορθογραφία. Το ακουστικό κομμάτι ακούγεται δυο φορές. Την δεύτερη φορά με παύσεις, δίνοντας χρόνο στους υποψηφίους να γράφουν λέξη-λέξη αυτά που ακούν. Στο τρίτο μέρος (Κατανόηση προφορικού λόγου) οι υποψήφιοι ακούν δύο ηχογραφήσεις, είτε μονολόγους είτε διαλόγους, και συμπληρώνουν τα πέντε κενά σε κάθε ηχογράφηση σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ακούσει, δηλαδή απαντούν στο σύνολο δέκα ερωτήσεις.

  2)Reading:To Reading αποτελείται από τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από πέντε μικρά κειμενάκια με ένα κενό το καθένα και ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει μια από τις τρεις προτεινόμενες επιλογές. Το δεύτερο μέρος ο υποψήφιος διαβάζει ένα κείμενο και απαντάει πέντε ερωτήσεις ή συμπληρώνει πέντε προτάσεις από τις τρεις προτεινόμενες επιλογές που του δίνονται για κάθε ερώτηση. Το τρίτο μέρος της εξέτασης αυτής αποτελείται από δύο κείμενα όπου οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν οχτώ ερωτήσεις δίνοντας μια μονολεκτική απάντηση ή μια σύντομη απάντηση. Τέλος στο τέταρτο μέρος ο υποψήφιος διαβάζει ένα κείμενο και χρησιμοποιεί πληροφορίες από αυτό το κείμενο για να συμπληρώσει επτά κενά σε προτάσεις που αναφέρονται στο κείμενο.

  3)Writing: Η εξέταση της παραγωγή γραπτού λόγου γίνεται σε δύο θέματα. Το πρώτο θέμα είναι 90-120 λέξεις και είναι e-mail, επίσημο ή φιλικό, βασισμένο σε πληροφορίες που δίνονται στο τελευταίο κείμενο του Reading. To δεύτερο θέμα είναι 150-200 λέξεις όπου ο υποψήφιος καλείται να επιλέξει ένα από τα δύο προτεινόμενα θέματα. Η μορφή και η δομή του θέματος μπορεί να είναι πληροφοριακή (πχ. φυλλάδιο, κριτική σε καταχώρηση, άρθρο, οδηγίες), κριτική (πχ.κριτική-review, αναφορά-report, έκθεση ιδεών-essay) ή αναλυτική (πχ.essay, analysis of issue of argument, explanation).

  4)Speaking: Στην προφορική εξέταση ο κάθε υποψήφιος εξετάζεται ατομικά και η συνολική διάρκεια της εξέτασης είναι 7 λεπτά. Η προφορική εξέταση αποτελείται από 4 μέρη. Το πρώτο ενάμισι περίπου λεπτό ο υποψήφιος καλείται να δώσει βασικές προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό του και τα ενδιαφέροντα του (Sustained Monologue-Συνεχής Μονόλογος). Στην δεύτερη φάση της προφορικής εξέτασης που διαρκεί περίπου δύο λεπτά ο υποψήφιος καλείται να συζητήσει με τον εξεταστή ένα ερώτημα αναπτύσσοντας επιχειρήματα και αντίλογο (Discussion-Συζήτηση). Στο τρίτο στάδιο της προφορικής εξέτασης, όπου διαρκεί περίπου ενάμισι λεπτό, ο υποψήφιος πρέπει να μιλήσει για δυο εικόνες που σχετίζονται θεματικά, να τις περιγράψει και να απαντήσει ένα σχετικό ερώτημα του εξεταστή με τις εικόνες (Picture Description-Περιγραφή Εικόνας). Τέλος, στο τέταρτο στάδιο διάρκειας δύο λεπτών, ο υποψήφιος εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι ρόλων με τον εξεταστή ( Role Play Παιχνίδι Ρόλων). Υπάρχει ένα υποτιθέμενο πρόβλημα και πρέπει ο υποψήφιος να δείξει την ικανότητα του να χειρίζεται το λόγο σωστά και να ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις (πχ. αγόρασες ένα ακριβό υπολογιστή από ένα κατάστημα και όταν άνοιξες το κουτί συνειδητοποίησες ότι η οθόνη είναι σπασμένη. Ο εξεταστής υποδύεται τον πωλητή και ο υποψήφιος τον πελάτη που πηγαίνει στο κατάστημα για να ζητήσει τα χρήματα του πίσω). Με το τέταρτο στάδιο ολοκληρώνεται η προφορική εξέταση συνολικής διάρκειας επτά λεπτών.

  Τα γραπτά συνολικά παίρνουν 75 βαθμούς (30 Listening, 25 Reading και 20 Writing) και τα προφορικά 25, δηλαδή η βαθμολόγηση γίνεται αθροιστικά στην κλίμακα του 100. Η βάση των εξετάσεων είναι περίπου 50% του συνολικού βαθμού της γραπτής και προφορικής εξέτασης. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα πέντε με οχτώ εβδομάδες μετά την ημέρα των εξετάσεων.


  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.pearsonpte.com/PTEGENERAL

 • PTEGeneral Level 4
 • PTEGeneral Level 5
 • BCCE
 • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας :: Επίπεδο Γ1
 • Οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας οργανώνονται από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και διεξάγονται δύο φορές το χρόνο (Μάιο και Νοέμβριο).  Τα επίπεδα γλωσσομάθειας προσδιορίζονται με βάση την κλίμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας αναγνωρίζεται ως τεκμήριο γνώσης της ξένης γλώσσας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και από το ΑΣΕΠ.

  Επίπεδο Γ1 «Πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας »

  Οι εξετάσεις χωρίζονται σε 3 ενότητες:

  Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
  Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
  Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»

  Η κλίμακα βαθμολόγησης και η βάση για κάθε ενότητα εξέτασης καθώς και για τη συνολική βαθμολογία είναι η εξής :

  Γ1

  Ενότητα Εξέτασης

  Κλίμακα Βαθμολογίας

  Βάση

   

  Ενότητα 1: Κατανόηση γραπτού λόγου

  1-25

  8

   

  Ενότητα 2: Παραγωγή γραπτού λόγου

  1-30

  9

   

  Ενότητα 3: Κατανόηση προφορικού λόγου

  1-25

  8

   

  Ενότητα 4: Παραγωγή προφορικού λόγου

  1-20

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΗ

   

  ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1-100

  60

   

  Για να επιτύχει κάποιος υποψήφιος στις εξετάσεις θα πρέπει έχει βαθμολογία που να ικανοποιεί τις βάσεις και στις τέσσερις ενότητες συγχρόνως.

 • ALCE
 • The advanced certificate level in English (ALCE)

  The advanced certificate level in English examination (ALCE) is a standardized examination for candidates who wish to receive certification at advanced proficiency level in English. The examination has been mapped on the Common European Framework of References for Languages (CEF) as reflecting the content and difficulty of C1 level. Thus, the typical candidate for the examination should have a sound knowledge of English at advanced level.

  The ALCE is developed and scored by the Hellenic American University in accordance with the highest international standards of educational measurement. All parts of the examination are written following specific guidelines and test specifications. Items are thoroughly pre-tested to ensure standardization and validity. Care is taken that the tests are fair and accessible to all examinees.

  The ALCE tests communicative competence in all four skills: reading, writing, listening and speaking. It also contains sections which specifically test grammar and vocabulary resources. The examination focuses primarily on the educational and occupational domains appropriate for this level, and this is reflected in its content and tasks. Candidates who are successful in the ALCE examination obtain a certificate which documents their level of English for educational, occupational public or personal purposes.

  The format of the ALCE Examination

   

   

  section

   

   

  time

   

  short description

   

  number of

  items

   

  listening

   

   

  approximately 40 minutes

   

   

  Part 1 (multiple choice)

  Five extracts from radio broadcasts, each followed with three answer choices. The questions are also printed in the test booklet. The extracts are heard once.

   

  Part 2 (multiple choice)

  Ten short dialogues, each followed by a question with three answer choices. The questions are also printed in the test booklet. The dialogues are heard once.

   

   

  Part 3 (multiple choice)

  A recorded radio interview, broken into five segments. Two questions with three answer choices follow each segment. The questions are also printed in the test booklet. Each segment is heard twice, followed by questions.

   

  Part 4 (multiple choice)

  A long recorded talk broken into two segments, each followed by five questions with three answer choices. The questions are also printed in the test booklet. Each segment is heard once.

   

   

   

   

  10

   

   

   

   

   

  10

   

   

   

   

   

   

  10

   

   

   

   

   

  10

   

  Grammar, Vocabulary, Reading (GVR)

   

   

  80 minutes

   

  Grammar (multiple choice)

  Candidates complete each sentence by choosing from four possible answer choices. Only one choice is grammatically correct according to the context of the sentence given.

   

  Vocabulary (multiple choice)

  Candidates complete each sentence by choosing from four possible answer choices. Only one choice is semantically correct.

   

  Reading Part 1 (multiple choice)

  A review of a book, play, film, etc., followed by seven questions with four answer choices each.

   

  Reading Part 2 (multiple choice)

  A text on a scientific / academic topic followed by seven questions with four answer choices each.

   

  Reading Part 3 (multiple choice)

  A text examining a social issue followed by six questions with four answer choices each.

   

   

   

   

  40

   

   

   

   

  40

   

   

   

   

  7

   

   

   

  7

   

   

   

  6

   

  Writing

   

  30 minutes

   

  Candidates one from a choice from two given tasks. Both tasks comprise an argumentative essay, in which the candidate argues a case based on at least two of the prompts provided. The candidates have thirty minutes to complete their chosen task and should write approximately 250 words.

   

   

   

   

  1 task

  Speaking

   

  11-13 minutes

  Task 1 : Warm up

  Candidates answer non-sensitive personal questions.

   

  Task 2 : Introduction to Topic

  Candidates are presented with one question, helped by prompts to which they give an extended answer.

   

  Task 3 : Topic Questions

  Candidates answer two to three questions on the topic, supported by prompts for each question.

   

  Task 4 : Arguing Case

  Candidates are given the text for a controversial issue, as well as points for each side. They are expected to choose one side and argue their case effectively.

   

   

  4 tasks

   

   

   

   

   

  Writing Section

  The Writing Section is marked by at least two raters trained by the Hellenic American University.

  Speaking Section

  Trained local oral examiners conduct and score the Speaking Test, which is also recorded. All four tasks are scored.

  Διαδικασία βαθμολόγησης των εξετάσεων ALCE

  Η βαθμολόγηση των ενοτήτων Listening και GVR γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού λογισμικού σύμφωνα με τις αρχές της Σύγχρονης Θεωρίας Μέτρησης (Item Response Theory).

  Η ενότητα Writing βαθμολογείται από βαθμολογητές με βάση τις κλίμακες αξιολόγησης όπως αυτές έχουν οριστεί από το Hellenic American University. Κάθε έκθεση αξιολογείται από τουλάχιστον δύο βαθμολογητές. Οι εκθέσεις των οποίων οι βαθμολογίες εμφανίζουν απόκλιση, αξιολογούνται από τρίτο βαθμολογητή, ο οποίος καθορίζει και τον τελικό βαθμό. Οι βαθμολογητές είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι σύμφωνα με τα κριτήρια του Hellenic American University.

  Η βαθμολόγηση της ενότητας Speaking γίνεται με βάση τις κλίμακες αξιολόγησης όπως αυτές έχουν οριστεί από το Hellenic American University, από βαθμολογητές ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σύμφωνα με τα κριτήρια του Hellenic American University. Όλα τα τεστ ηχογραφούνται.

  Αρχές του συστήματος διόρθωσης και αξιολόγησης των εξετάσεων ALCE:

  • H τελική βαθμολογία προκύπτει από συμψηφισμό των βαθμών των επιμέρους ενοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο, υποψήφιοι που έχουν λάβει σχετικά χαμηλή βαθμολογία σε μια ενότητα της εξέτασης επωφελούνται από πιθανώς υψηλή βαθμολογία τους σε άλλη ενότητα. Το συγκεκριμένο σύστημα βαθμολόγησης ευνοεί όσους υποψήφιους δεν κατακτούν όλες τις γλωσσικές δεξιότητες με τον ίδιο ρυθμό.
  • Αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν βαθμό τουλάχιστον PASS σε όλες τις ενότητες της εξέτασης ή τουλάχιστον PASS σε τρεις ενότητες και έχουν συνολική βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 74.
  • Δεν αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που αποτυγχάνουν σε περισσότερες από μία ενότητες της εξέτασης ή που δεν συγκεντρώνουν συνολική βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 74.
  • Δεν αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που δεν συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες ενότητες της εξέτασης. Η πιθανή επιτυχής επίδοσή τους σε όσες ενότητες συμμετείχαν δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
  • Το Hellenic American University επιτρέπει στους υποψηφίους με ειδικές ικανότητες να ζητήσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις υπό ειδικές συνθήκες ή με τροποποιήσεις.
 • ECCE (Competency)
 • Το ECCE διεξάγεται στην Ελλάδα από το 1994 και παγκοσμίως από το 1995. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Michigan. Το ECCE είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και το Ελληνικό κράτος και αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 (ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ). Επίσης τo ECCE αναγνωρίζεται και από τον ιδιωτικό τομέα ως πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

  Το  ECCE αποτελείται από  τέσσερα μέρη διάρκειας ,2 ωρών και 35΄:

  Ενότητες                        Περιγραφή Ενότητας Χρονική Διάρκεια
  1)Listening Comprehension   50  ερωτήσεις 30΄ 
  2)GVR 100 ερωτήσεις 80΄
  3)Writing 1 θέμα 30΄
  4)Speaking 4 στάδια 15΄


  Πιο αναλυτικά:

  Τα τρία πρώτα μέρη (Listening, GVR, Writing) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και δίνονται την ίδια μέρα. Το τελευταίο μέρος, δηλαδή τα προφορικά, πραγματοποιούνται την ίδια μέρα των γραπτών εξετάσεων, σε προγενέστερη ή μεταγενέστερη αυτών ημερομηνία.

  1) Listening Comprehension:Η ακουστική εξέταση αποτελείται από δυο μέρη και διαρκεί 30 λεπτά. Στο πρώτο μέρος υπάρχει ένας ηχογραφημένος διάλογος που ακολουθείται από 30 ερωτήσεις. Οι επιλογές δίνονται με τη μορφή εικόνων και οι ερωτήσεις είναι πολλαπλών επιλογών. Στο δεύτερο μέρος υπάρχει μια ηχογραφημένη ραδιοφωνική συνέντευξη η οποία ακούγεται τμηματικά. Για κάθε ενότητα ακολουθούν ερωτήσεις όπου στο σύνολο είναι 20 και ο υποψήφιος καλείται  να επιλέξει  σύντομες τυπωμένες απαντήσει και εδώ με τη μορφή πολλαπλών επιλογών. Στην κατανόηση προφορικού λόγου δεν χρησιμοποιούνται τοπικές ή άλλες διάλεκτοι αλλά οι υποψηφίου ακούν μονολόγους ή διαλόγους από ομιλητές των οποίων η μητρική γλώσσα είναι τα Αγγλικά στην αμερικανική εκδοχή τους.        

  2)GVR:Η γραμματική, το λεξιλόγιο και η κατανόηση γραπτού κειμένου δίνεται με την μορφή 100 ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών διάρκειας 80 λεπτών. Το πρώτο μέρος της γραμματικής συμπεριλαμβάνει 35 προτάσεις με κενά, ακολουθούμενες από επιλογές λέξεων και φράσεων, όπου μόνο μια επιλογή είναι γραμματικά σωστή.  Το δεύτερο μέρος του λεξιλογίου αποτελείται επίσης από 35 ερωτήσεις με κενά, ακολουθούμενες από επιλογές λέξεων και φράσεων, όπου μόνο μια επιλογή είναι σωστή λεξιλογικά. Τέλος το τρίτο μέρος έχει τρία διαφορετικά κείμενα τα οποία ακολουθούνται από ερωτήσεις κατανόησης. Το πρώτο είναι σχετικά σύντομο, το δεύτερο αποτελείται από σύντομα κείμενα που εμφανίζονται ως διαφημίσεις και το τελευταίο από ένα κείμενο μεγαλύτερης έκτασης  και όλα ακολουθούνται από ερωτήσεις κατανόησης με τη μορφή πολλαπλών επιλογών.     

  3)Writing: Η εξέταση της παραγωγή γραπτού λόγου γίνεται σε ένα θέμα. Οι υποψήφιοι επιλέγουν μεταξύ επιστολής και έκθεσης. Στους υποψηφίους δίνεται ένα θέμα σε μορφή σύντομου γράμματος ή άρθρου στα οποία βασίζονται οι υποψήφιοι για να γράψουν ένα θέμα, γράμμα ή έκθεση, που θα πρέπει να είναι περίπου μια σελίδα.

  4)Speaking: Ο υποψήφιος συνομιλεί με τον εξεταστή σε θέματα που είναι προκαθορισμένα από το Ινστιτούτο Αγγλικής Γλώσσας του πανεπιστημίου του Michigan. Κάθε υποψήφιος εξετάζεται ατομικά. Για να περάσει ο υποψήφιος θα πρέπει να πραγματοποιεί καθημερινές συνομιλίες απλά αλλά αποτελεσματικά. Η προφορική εξέταση αποτελείται από 4 μέρη. Τα πρώτα τέσσερα περίπου λεπτά ο υποψήφιος καλείται να δώσει βασικές προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό του και έτσι γίνεται ένα  ‘warming up’ ώστε οι υποψήφιοι να έχουν την δυνατότητα να αισθανθούν άνετα και οικεία. Στην δεύτερη φάση της προφορικής εξέτασης που διαρκεί περίπου πέντε λεπτά  οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν δυο με τρεις ερωτήσεις που είναι βασισμένες σε τρεις εικόνες με μια  θεματική ενότητα. Επίσης πρέπει να συγκεντρώσουν πληροφορίες που δίνονται από τον εξεταστή για να προτείνουν μια λύση σε ένα ερώτημα που σχετίζεται με τις εικόνες. Στο τρίτο στάδιο της προφορικής εξέτασης, όπου διαρκεί περίπου τέσσερα λεπτά, οι υποψήφιοι πρέπει να πάρουν μια απόφαση ή να προτείνουν μια λύση για το ερώτημα που τους έχει τεθεί και να αιτιολογήσουν την απόφαση τους σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ακούσει. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να αιτιολογήσουν γιατί οι άλλες επιλογές-λύσεις δεν έχουν επιλεγεί. Τέλος, στο τέταρτο στάδιο ο εξεταστής κάνει επιπρόσθετες  ερωτήσεις που σχετίζονται με το γενικό θέμα των εικόνων. Οι εξεταζόμενοι δεν  βαθμολογούνται για τις απαντήσεις τους στο πρώτο στάδιο της προφορικής εξέτασης αλλά για τα τρία τελευταία.

  Για να περάσει ο υποψήφιος κάθε ενότητα θα πρέπει να έχει μια από τις τρεις παρακάτω κατηγορίες επίδοσης που θεωρούνται επιτυχείς: Υψηλή Επιτυχής Επίδοση (HP) - Επιτυχής Επίδοση (P) - Χαμηλή Επιτυχής Επίδοση (LP) ενώ οι δύο κατηγορίες επίδοσης που θεωρούνται μη επιτύχεις είναι: Οριακή Μη Επιτυχής Επίδοση (BF) - Μη Επιτυχής Επίδοση (F).Οι εξεταζόμενοι που επιτυγχάνουν σε τρεις ενότητες με LP (ή υψηλότερο) και λαμβάνουν βαθμολογία όχι χαμηλότερη του BF σε μια ενότητα θα αποκτούν το πιστοποιητικό ECCE (Η αλλαγή αυτή ισχύει από την εξεταστική περίοδο του Δεκεμβρίου 2009). Η βάση είναι 65% στο Listening και GVR. Το Speaking και to Writing  βαθμολογούνται με κλίμακα A-D όπου από το A-C είναι επιτυχή αποτελέσματα ενώ με το βαθμό D θεωρείται ότι ο υποψήφιος έχει αποτύχει. Η βάση είναι 65% και βαθμολογία βγαίνει αθροιστικά.

  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.hau.gr/hau/el/exams-ecce.html

 • ECPE (Proficiency)
 • To πτυχίο του ECPE είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και το Ελληνικό κράτος και αντιστοιχεί στο επίπεδο Γ2 (ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ) όπως αυτό ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες(CEFR). Οι κάτοχοι του έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν την επάρκεια για την διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης τo ECPE αναγνωρίζεται και από τον ιδιωτικό τομέα ως πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας και είναι το ανώτατο επίπεδο που μπορεί να αποκτήσει υποψήφιος στην Ελλάδα.

  Το  ECPE αποτελείται από  τέσσερα μέρη διάρκειας ,2 ωρών και 20-25΄:

  Ενότητες Περιγραφή Ενότητας  Χρονική Διάρκεια
  1)Listening Comprehension   50  ερωτήσεις     35-40΄
  2)GCVR  120 ερωτήσεις 75΄
  3)Writing   1 θέμα 30΄
  4)Speaking 5 στάδια 25-35΄


  Πιο αναλυτικά:
  Τα τρία πρώτα μέρη (Listening, GCVR, Writing) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και δίνονται την ίδια μέρα. Το τελευταίο μέρος, δηλαδή τα προφορικά, πραγματοποιούνται την ίδια μέρα των γραπτών εξετάσεων, σε προγενέστερη ή μεταγενέστερη αυτών ημερομηνία.

  1) Listening Comprehension:Η ακουστική εξέταση αποτελείται από τρία μέρη και διαρκεί 35-40 λεπτά. Στο πρώτο μέρος υπάρχει ένας σύντομος ηχογραφημένος διάλογος που ακολουθείται από 3 επιλογές.  Στο δεύτερο μέρος υπάρχει μια ηχογραφημένη ερώτηση η οποία ακολουθείται από τρεις ερωτήσεις. Τέλος, το τρίτο μέρος αποτελείται από τρεις ηχογραφημένες ομιλίες ακολουθούμενες από ηχογραφημένες ερωτήσεις κατανόησης. Στην κατανόηση προφορικού λόγου δεν χρησιμοποιούνται τοπικές ή άλλες διάλεκτοι αλλά οι υποψηφίου ακούν μονολόγους ή διαλόγους από ομιλητές των οποίων η μητρική γλώσσα είναι τα Αγγλικά στην αμερικανική εκδοχή τους.        

  2)GCVR:Η γραμματική, το cloze, το λεξιλόγιο και η κατανόηση γραπτών κειμένων δίνεται με την μορφή 120 ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών διάρκειας 75 λεπτών. Το πρώτο μέρος της γραμματικής συμπεριλαμβάνει 40 προτάσεις με κενά, ακολουθούμενες από επιλογές λέξεων και φράσεων, όπου μόνο μια επιλογή είναι γραμματικά σωστή.  Στο δεύτερο μέρος του cloze οι  υποψήφιοι επιλέγουν μια από τις τέσσερις συνολικά λέξεις που τους δίνονται για να συμπληρώσουν ένα κείμενο με κενά.  Το τρίτο μέρος της εξέτασης είναι το λεξιλόγιο που αποτελείται από 40 ελλιπείς προτάσεις ακολουθούμενες από επιλογές λέξεων ή φράσεων όπου μόνο η μία είναι σωστή. Τέλος το τελευταίο μέρος έχει τέσσερα διαφορετικά κείμενα τα οποία ακολουθούνται από ερωτήσεις κατανόησης. Τα κείμενα αφορούν διαφορετικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος  και όλα ακολουθούνται από 5 ερωτήσεις κατανόησης με τη μορφή πολλαπλών επιλογών.     

  3)Writing: Η εξέταση της παραγωγή γραπτού λόγου γίνεται σε ένα θέμα. Οι υποψήφιοι επιλέγουν μεταξύ δυο θεμάτων. Οι υποψήφιοι έχουν 30 λεπτά στην διάθεση τους για να γράψουν μιάμιση με δυο σελίδες. Ένα γεγονός η μια γνώμη αναφέρεται σύντομα σε κάθε θέμα με μια ερώτηση για να παρακινήσει τον υποψήφιο να αναπτύξει το θέμα.      

  4)Speaking: Οι υποψήφιος συνομιλούν με τον εξεταστή σε θέματα που είναι προκαθορισμένα από το Ινστιτούτο Αγγλικής Γλώσσας του πανεπιστημίου του Michigan και εξετάζονται ζευγάρια ή και καμιά φορά τρεις μαζί. Η προφορική εξέταση αποτελείται από 5 μέρη. Τα πρώτα λεπτά ο κάθε υποψήφιος καλείται να δώσει βασικές προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό του και έτσι γίνεται ένα  'warming up' ώστε οι υποψήφιοι να έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν μεταξύ τους αλλά και με τον εξεταστή και να αισθανθούν άνετα και οικεία. Στην δεύτερη φάση της προφορικής εξέτασης που διαρκεί περίπου πέντε με επτά λεπτά,  οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να δείξουν την ικανότητα τους να παράγουν και να κατανοούν εκτεταμένο λόγο. Αφού  παρουσιάσουν κάποιες πληροφορίες που τους έχουν δοθεί, πρέπει να προτείνουν την άποψη τους επιχειρηματολογώντας. Στο τρίτο στάδιο της προφορικής εξέτασης, όπου διαρκεί περίπου πέντε με επτά λεπτά, οι υποψήφιοι πρέπει να εμπλακούν σε μια συζήτηση και τέλος να καταλήξουν για το θέμα που αναλύουν. Στο τέταρτο στάδιο, που διαρκεί επίσης πέντε με επτά λεπτά, οι εξεταζόμενοι πρέπει να προετοιμάσουν και να κάνουν μια μικρή επίσημη παρουσίαση των επιχειρημάτων τους με σκοπό να πείσουν τον εξεταστή, που παίρνει το ρόλο ενός επίσημου προσώπου, ότι η επιλογή τους είναι η καλύτερη. Τέλος, στο τελευταίο στάδιο της προφορικής εξέτασης, όπου διαρκεί επίσης περίπου πέντε με επτά λεπτά, οι υποψήφιοι πρέπει να διεξάγουν μια συνομιλία σε επίσημο ύφος παρουσιάζοντας τις θέσεις τους με ισχυρά επιχειρήματα και στην συνέχεια ο εξεταστής τους θέτει ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν για να υπερασπιστούν τις απόψεις τους.  

  Για να περάσει ο υποψήφιος κάθε ενότητα θα πρέπει να έχει μια από τις τρεις παρακάτω κατηγορίες επίδοσης που θεωρούνται επιτυχείς: Υψηλή Επιτυχής Επίδοση (HP) - Επιτυχής Επίδοση (P) - Χαμηλή Επιτυχής Επίδοση (LP) ενώ οι δύο κατηγορίες επίδοσης που θεωρούνται μη επιτύχεις είναι: Οριακή Μη Επιτυχής Επίδοση (BF) - Μη Επιτυχής Επίδοση (F). Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν σε όλα τα μέρη της εξέτασης έχουν φυσικά επιτυχία στις εξετάσεις. Οι εξεταζόμενοι που επιτυγχάνουν σε τρεις ενότητες με LP (ή υψηλότερο) και λαμβάνουν βαθμολογία όχι χαμηλότερη του BF σε μια ενότητα θα αποκτούν το πιστοποιητικό ECPE (Η αλλαγή αυτή ισχύει από την εξεταστική περίοδο του Μαΐου του  2009). Η βάση είναι 65% στο Listening και GCVR. Το Speaking και to Writing  βαθμολογούνται με κλίμακα A-D όπου από το A-C είναι επιτυχή αποτελέσματα ενώ με το βαθμό D θεωρείται ότι ο υποψήφιος έχει αποτύχει. Η βάση είναι 65% και βαθμολογία βγαίνει αθροιστικά.

  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.hau.gr/hau/el/exams-ecce.html

 • FCE
 • To FCE (First Certificate in English) του Cambridge αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 (ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ) του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης τo FCE αναγνωρίζεται και από τον ιδιωτικό τομέα ως πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε πολλές χώρες. Οι επιτυχόντες λαμβάνουν πιστοποιητικό από το University of Cambridge ESOL Examinations. Οι μαθητές στο επίπεδο αυτό θεωρείται ότι είναι σε θέση να χειριστούν τις βασικές δομές της Αγγλικής γλώσσας με αρκετή σιγουριά, επιδεικνύοντας ευρεία γνώση λεξιλογίου και χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες επικοινωνιακές δεξιότητες σε πολλές κοινωνικές περιστάσεις.

  Το FCE αποτελείται απόπέντε μέρη διάρκειας,4 ωρών και 40-45΄:

  Ενότητες Περιγραφή Ενότητας Χρονική Διάρκεια
  1)Listening Comprehension  4 ενότητες-30 ερωτήσεις  40΄  
  2)Reading       4 ενότητες-35 ερωτήσεις 1 ώρα
  3)Use of English 5 ενότητες-65 ερωτήσεις   45΄
  4)Writing  2 θέματα  1 ώρα και 20΄
  5)Speaking  4 σταδια    14΄

  Πιο αναλυτικά: Τα τέσσερα πρώτα μέρη (Listening, Reading, Use of English και Writing) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και δίνονται την ίδια μέρα. Το τελευταίο μέρος, δηλαδή τα προφορικά, πραγματοποιούνται συνήθως σε διαφορετική ημερομηνία από τις γραπτές εξετάσεις.

  1)Listening Comprehension:
  Η ακουστική εξέταση αποτελείται από τέσσερα μέρη και διαρκεί 40 λεπτά. Το πρώτο μέρος (Multiple Choice-Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής) αποτελείται από 8 σύντομους διαλόγους. Για κάθε έναν διάλογο υπάρχει μια ερώτηση όπου δίνονται τρεις πιθανές απαντήσεις. Στο δεύτερο μέρος (Sentence Completion-Συμπλήρωση Προτάσεων) ο υποψήφιος ακούει ένα μονόλογο ή ένα διάλογο και πρέπει να συμπληρώσει 10 κενά στο γραπτό κείμενο που έχει μπροστά του με μία έως τρείς λέξεις με βάση αυτά που ακούει. Στο τρίτο μέρος (Multiple Matching-Αντιστοίχηση Προτάσεων) ο υποψήφιος ακούει πέντε ομιλητές σε σύντομους μονολόγους σχετικούς με ένα θέμα. Πρέπει να ταιριάξει τον κάθε ομιλητή (πχ. Speaker 1, Speaker 2 κλπ.) με τη σωστή πρόταση από τις έξι προτάσεις που συνολικά του δίνονται. Τέλος, στο τέταρτο μέρος (Multiple Choice-Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής) ο υποψήφιος ακούει ένα μονόλογο ή ένα διάλογο μεταξύ ομιλητών. Του δίνονται 7 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και πρέπει να επιλέξει την απάντηση A, B, C, η οποία είναι σωστή σε σχέση με τον μονόλογο ή διάλογο που άκουσε.

  2)Reading Comprehension:
  Σε αυτό το μέρος της εξέτασης δίνονται τρία κείμενα με μία άσκηση το καθένα. Το πρώτα κείμενο (Multiple Choice-Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής) συνοδεύεται από 8 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Για κάθε ερώτηση δίνονται τέσσερις πιθανές απαντήσεις και ο υποψήφιος επιλεγεί τη σωστή. Το δεύτερο κείμενο (Gapped Text-Κείμενο με Κενά) υπάρχουν 7 κενά που πρέπει να συμπληρωθούν με 7 προτάσεις από τις 8 που δίνονται συνολικά. Το τρίτο κείμενο (Multiple Matching-Αντιστοίχηση Προτάσεων) μπορεί να είναι ένα ενιαίο ή περισσότερα από ένα μικρότερα κείμενα, για τα οποία πρέπει να βρει ο υποψήφιος σε ποια παράγραφο (σε περίπτωση που είναι ένα κείμενο) η σε ποιο κείμενο (σε περίπτωση που είναι περισσότερα από ένα κείμενα) αναφέρονται οι 15 ερωτήσεις που του δίνονται.

  3)Use of English:
  Αυτό το μέρος της εξέτασης περιλαμβάνει 4 δραστηριότητες που ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 45 λεπτά . Στο πρώτο μέρος (Multiple Choice Cloze-Κείμενο με Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής) ο υποψήφιος πρέπει να διαβάσει ένα κείμενο με 12 κενά. Για κάθε κενό δίνονται τέσσερις πιθανές απαντήσεις που είναι αρκετά κοντινές εννοιολογικά. Το δεύτερο μέρος (Open Cloze) υπάρχει ένα κείμενο με 12 κενά τα οποία οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν μόνοι τους χωρίς να τους δίνονται επιλογές. Στο τρίτο μέρος (Word Formation-Σχηματισμός Λέξεων) ο υποψήφιος θα πρέπει να διαβάσει ένα κείμενο που έχει 10 κενά και να συμπληρώσει τα κενά αυτά με παράγωγα (derivates) από τις λέξεις που βρίσκονται δίπλα από την κάθε πρόταση.Στο τελευταίο μέρος αυτής της εξέτασης δίνονται 8 προτάσεις και ο υποψήφιος πρέπει να τις ξαναγράφει χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη λέξη που υπάρχει κάτω από κάθε πρόταση χωρίς να αλλάξειτο νόημα της αρχικής πρότασης.

  4)Writing: Αυτό το μέρος της εξέτασης περιλαμβάνει δύο γραπτά θέματα και ο υποψήφιος έχει στη διάθεση του 1 ώρα και 20΄. Από αυτά το πρώτο θέμα είναι υποχρεωτικό και ο υποψήφιοςπρέπει να γράψει περίπου 120-150 λέξεις. Το δεύτερο θέμα είναι επιλογής, δηλαδή ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει ένα θέμα ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά, για τα οποία πρέπει να γράψει 120-180 λέξεις. Επομένως ο υποψήφιος πρέπει να αφιερώσει 30-40 λεπτά σε κάθε θέμα.

  5)Speaking: Στα προφορικά εξετάζονται δύο υποψήφιοι μαζί. Η διάρκεια της προφορικής εξέτασης είναι περίπου 14΄. Η προφορική εξέταση αποτελείται από τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος διαρκεί περίπου 3 λεπτά και ουσιαστικά πρόκειται για ένα 'warming up' κατά το οποίο ο εξεταστής ρωτάει τους υποψηφίους προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με την οικογένεια, την πόλη, τα χόμπι, τα μελλοντικά σχέδια τους κτλ. για να νοιώσουν πιο άνετα και οικεία. Το δεύτερο μέρος διαρκεί περίπου 4 λεπτά, όπου ο ένας υποψήφιος καλείται να συγκρίνει δύο φωτογραφίες, να πει τις ομοιότητες και τις διαφορές και να απαντήσει μια ερώτηση σχετική με αυτές. Μόλις τελειώσει, ο εξεταστής κάνει μια σχετική ερώτηση στον άλλο υποψήφιο και συνεχίζει δείχνοντας του άλλες δύο διαφορετικές φωτογραφίες, για να τις συγκρίνει. Στη συνέχεια ο εξεταστής επανέρχεται στον πρώτο υποψήφιο κάνοντας μια σχετική ερώτησηγια τις φωτογραφίες που έδειξε στον δεύτερο εξεταζόμενο. Το τρίτο μέρος διαρκεί περίπου 3 λεπτά, όπου αφού ο εξεταστής ορίσει ένα θέμα συζήτησης, πρέπει οι υποψήφιοι να κάνουν ένα σύντομο διάλογο ώστε να πάρουν μία κοινή απόφαση. Τέλος το τέταρτο μέρος διαρκεί περίπου 4 λεπτά και ο εξεταστής απευθύνει κάποιες ερωτήσεις στους και συζητάει μαζί τους πάνω σε ένα θέμα.

  Για να περάσει ο εξεταζόμενος θα πρέπει να πάρει A, B ή C. Στους υποψηφίους που παίρνουν βαθμούς D και E δεν απονέμεται το πιστοποιητικό του FCE. Κάθε εξεταστική ενότητα αντιστοιχεί βαθμολογικά στο 20% επίτου συνολικού βαθμού.

  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.cambridgeesol.gr/exams/general-english/fce.html

 • TOEIC C2
 • CAE
 • CPE
 • TOEIC
 • Το TOEIC (Test Of English for International Communication) είναι από τα πιο ευέλικτα και ελκυστικά πιστοποιητικά της Αγγλικής γλώσσας που αναγνωρίζεται τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και το Ελληνικό κράτος. To TOEIC απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες που επιθυμούν άμεσα να πιστοποιήσουν το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Το πτυχίο αυτό δίνει στους κατόχους του τη δυνατότητα της καλής επικοινωνίας στην διεθνή αγορά εργασίας.

  Το TOEIC είναι ένα τεστ πολλαπλών επιλογών με 200 ερωτήσεις, διάρκειας δυο ωρών:
  • Αποτελείται από δυο μέρη: Listening και Reading
  • Δεν περιλαμβάνει προφορική εξέταση
  • Δεν περιλαμβάνει εξέταση στην έκθεση
  • Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε εβδομάδα στην Αθήνα και σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, συμπεριλαμβανόμενων και το Ηράκλειο της Κρήτης
  • Απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες
  • Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν την αίτηση τους μόλις δυο εβδομάδες πριν τις εξετάσεις
  • Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα μια εβδομάδα μετά τις εξετάσεις

  Ενότητες Περιγραφή Ενότητας Διάρκεια Βαθμός
  1)Listening Comprehension 100 ερωτήσεις 45΄ 5-495
  2)Reading Comprehension 100 ερωτήσεις 75΄ 5-495


  Πιο αναλυτικά:

  Ενότητες Εξέτασης ερωτήσεων Περιγραφή Συνολική Διάρκεια
  Κατανόηση προφορικού λόγου από CD (Listening Comprehension) 10 Φωτογραφίες 45'
  30 Ερωτήσεις - απαντήσεις
  30 Διάλογοι
  30 Σύντομες ομιλίες
  Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading Comprehension) 40 Ελλιπείς προτάσεις 75'
  12 Συμπλήρωση Κειμένων
  48 Κατανόηση Κειμένων


  Το Α.Σ.Ε.Π. αναγνωρίζει και μοριοδοτεί το TOEIC στα παρακάτω επίπεδα:
  TOEIC: Μέγιστο δυνατό score:990


  Score:405+
  ΑΣΕΠ: Μέτρια Γνώση (Επίπεδο Β1)=Cambridge PET=Michigan BCCE


  Score:505+
  ΑΣΕΠ: Καλή Γνώση (Επίπεδο Β2)=Cambridge FCE=Michigan ECCE


  Score:785+
  ΑΣΕΠ: Πολύ Καλή Γνώση (Επίπεδο C1)=Cambridge CAE=Michigan ALCE

  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.hau.gr/hau/el/exams_toeic.html
  Ημερομηνίες εξετάσεων: http://www.hau.gr/?i=examinations.el.toeic-schedule

 • TOEFL
 • Το T.O.E.F.L.(Test of English as a Foreign Language) απευθύνεται κυρίως σε υποψηφίους που θέλουν να ακολουθήσουν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το T.O.E.F.L. αναγνωρίζετε από τα περισσότερα πανεπιστήμια στον κόσμο και μετράει τη δυνατότητα του υποψηφίου να διαβάζει, να κατανοεί τον προφορικό λόγο, να μιλά και να γράφει την αγγλική γλώσσα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί όλες αυτές τις ικανότητες σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

  Ενότητες Περιγραφή Ενότητας Διάρκεια Βαθμός
  1)Reading Comprehension 36-70 ερωτήσεις 60-100΄ 0-30
  2)Listening Comprehension 34-51 ερωτήσεις 60-90΄ 0-30
  3)Speaking 6 προφορικές δοκιμασίες 20΄ 0-30
  4) Writing 2 γραπτές δοκιμασίες 50΄ 0-30


  Πιο αναλυτικά:

  1)Reading Comprehension: Περιέχει 3-5 κείμενα ακαδημαϊκού περιεχομένου, 700 λέξεων με 36-70 ερωτήσεις στο σύνολο,12 έως 14 στο κάθε κείμενο. Για το κάθε κείμενο ο εξεταζόμενος αξιολογείται για την ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου.

  2)Listening Comprehension: Περιέχει 4-6 διαλέξεις, διάρκειας 3΄-5΄λεπτών με 6 ερωτήσεις κάθε μια και 2-3 διαλόγους, διάρκειας 3΄-5΄με 5 ερωτήσεις ο κάθε διάλογος.

  3) Speaking: Περιέχει 6 ασκήσεις: δυο ανεξάρτητες ασκήσεις στις οποίες ο υποψήφιος καλείται να πει την γνώμη του σε δυο ερωτήσεις και 4 ασκήσεις βασισμένες σε reading&listening όπου καλείται να μιλήσει σχετικά με όσα έχει ακούσει και έχει διαβάσει.

  4)Writing: Περιέχει δυο γραπτές ασκήσεις. Ο υποψήφιος καλείται να γράψει μια έκθεση για ένα θέμα βασισμένη σε reading&listening, δηλαδή σε όσα έχει διαβάσει και ακούσει και άλλο ένα ανεξάρτητο θέμα όπου πρέπει να υποστηρίξει τη γνώμη του.

  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.ets.org/toefl
  http://www.hau.gr/?i=examinations.el.toefl-ibt

  Ημερομηνίες εξετάσεων:
  http://www.hau.gr/?i=examinations.en.toefl-schedule

 • IELTS